2018-01-12 22:30:23

CLX Communications AB (publ): CLX förstärker koncernledningen genom tillsättning av Chief Operating Officer

Related content
07 nov - 
CLX Communications AB (publ): Delårsrapport, januari - ..
06 nov - 
CLX Communications AB (publ): presenterar delårsrapport..
12 okt - 
CLX Communications AB (publ): CLX Communications fullfö..

Stockholm, Sverige - CLX Communications AB (publ) ("CLX") - (XSTO: CLX) - en ledande leverantör av CPaaS och molnbaserade kommunikationslösningar, meddelade idag att man har utsett Anders Olin som Chief Operating Officer för Företagsdivisionen. Anders tillträder positionen måndagen den 15 januari 2018.

"Jag är övertygad om att Anders kommer att bli ett mycket starkt tillskott till vårt redan starka internationella team. Han har framgångsrikt verkat inom både stora organisationer och stora säljteam och har även stor erfarenhet från att sälja både till företag och mobiloperatörer. Anders ansvarar idag för Ericssons Telecom Core Portfolio och dess övergång till molnbaserade lösningar, IoT och 5G inklusive övergången till IoT och SaaS baserade affärsmodeller", säger Johan Hedberg, VD och koncernchef för CLX Communications.

Anders har en solid internationell bakgrund där han under många år bland annat varit baserad i USA och i Storbritannien. Han har också arbetat i Indien, Latinamerika och Asien, bland annat i Kina. Anders har dessutom stor erfarenhet från komplexa försäljningsprocesser, projekt uppgående till flera miljarder kronor och partnerskap med företag som Apple, Samsung, Microsoft, Vodafone, AT & T och Telenor.

Anders ansvar kommer att omfatta all intäktsutveckling inom Företagsdivisionen och han kommer även att hantera inköpsprocesser mot operatörer för att säkerställa att bruttoresultatet följer uppsatta mål. Dessutom kommer Anders även att ansvara för CLX marknadsföringsprocesser samt ansvara för att säkerställa en smidig integration av framtida förvärv.

Samtidigt med utnämningen av en ny Cheif Operating Officer utnämns Robert Gerstmann till Chief Product Officer. Ambitionen är att ytterligare stärka CLX' möjligheter att växa och fortsätta utveckla lösningar i världsklass. Roberts kommer att ansvara för och hantera alla aspekter av CLX' produkt- och serviceportfölj inklusive innovation, kundsupport och teknik. Robert var tidigare chef för CLX Enterprisedivision.

Från och med måndag 15 januari 2018 består CLX koncernledning av:

 • Johan Hedberg, Cheif Executive Officer

 • Anders Olin, Cheif Operating Officer (Företagsdivisionen)

 • Robert Gerstmann, Chief Product Officer (Företagsdivisionen)

 • Johan Rosendahl, Managing Director (Operatörsdivisionen)              

 • Odd Bolin, Cheif Financial Officer

 • Björn Zethreaus, Vice President Corporate Development

 • Jonas Lindeborg, Chief Technology Officer

 • Lena Oldberg, Director Human Resources

"Börsnoteringen av CLX oktober 2015 var utgångspunkten för vår strategi som innebär att vi ska växa till att bli världsledande på marknaden för CPaaS och molnbaserade kommunikationslösningar. Sedan dess har vi vuxit cirka 400 procent genom en kombination av organisk tillväxt och tillväxt genom förvärv", säger Johan Hedberg, VD och koncernchef för CLX Communications och fortsätter: "För att säkra vår långsiktiga framgång måste vi växa som organisation och ständigt addera kompetens till vårt redan starka team. Med det senaste tillskottet och nämnda förändringar är jag övertygad om att vi ytterligare flyttat fram positionerna och stärkt möjligheten att nå vår vision."

För ytterligare information vänligen kontakta

Thomas Ahlerup

Chief Investor Relations Officer

CLX Communications AB (publ)

Mobiltelefon            +46-768-966 300

E-mail                                                      thomas.ahlerup@clxcommunications.com

Om CLX Communications

CLX Communications (CLX) är en ledande global leverantör av molnbaserade kommunikationstjänster och lösningar till företag och mobiloperatörer. CLX mobila kommunikationstjänster gör det möjligt för företag att snabbt, säkert och kostnadseffektivt kommunicera globalt med sina kunder och anslutna enheter - IoT (Internet of Things).

CLX lösningar möjliggör affärskritisk kommunikation över hela världen via mobila meddelandetjänster (SMS), röst tjänster och mobila konnektivitetstjänster för IoT. CLX har sedan företaget grundades vuxit med lönsamhet. Koncernen har huvudkontor i Stockholm, Sverige, samt närvaro i ytterligare 20 länder. CLX Communications aktie är noterad på NASDAQ Stockholm - XSTO: CLX För mer information besök www.clxcommunications.com

Viktig information

Denna kommunikation kan innehålla vissa framåtriktade uttalanden. Sådana uttalanden är alla uttalanden som inte avser historiska fakta och de innehåller uttryck som "anser", "uppskattar", "förväntar", "väntar", "antar", "förutser", "avser", "kan", "fortsätter", "bör" eller liknande. De framåtriktade uttalandena i detta meddelande är baserade på olika uppskattningar och antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om CLX anser att dessa antaganden var rimliga när de gjordes, är sådana framåtriktade uttalanden föremål för kända och okända risker, osäkerheter och andra väsentliga faktorer som är svåra eller omöjliga att förutsäga och som ligger utanför CLX kontroll. Sådana risker, osäkerheter och väsentliga faktorer kan medföra att de faktiska resultaten kan komma att avvika väsentligt från de resultat som uttryckligen eller underförstått anges i denna kommunikation genom de framåtriktade uttalandena. Informationen, uppfattningarna och de framåtriktade uttalandena i detta meddelande gäller enbart per dagen för detta meddelande och kan förändras utan att det meddelas.

Denna information är sådan information som CLX Communication AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 januari 2018 kl. 22:30 CET.

180112_CLX ny operativ chef_SWE_FINAL


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: CLX Communications AB (publ) via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

 • 1 vecka
 • 1 månad
 • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Fortsatt fallande boprisförväntningar bland hushållen

2018-01-15 08:30:09
SEB:s Boprisindikator forsätter att falla. Nedgången är 8 enheter jämfört med föregående månad och indikatorn hamnar nu på minus 13. Regionalt sticker Stockholm ut även denna månad jämfört med de övriga regionerna. Stockholm ligger lägst på minus 31 och övriga regioner i spannet 2 till minus 12. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år stiger något jämfört med förra månaden frå..

Lindab International AB (publ): Ny koncernchef i Lindab

2018-01-12 07:40:14
Ola Ringdahl har av styrelsen i Lindab International AB utsetts till ny VD och koncernchef. Han kommer att ersätta Fredrik von Oelreich som sedan den 29 september 2017 är tillförordnad koncernchef. - Jag är mycket nöjd över att kunna presentera Ola Ringdahl som ny VD och koncernchef, säger styrelseordförande Peter Nilsson. Ola kommer genom sin kompetens och erfarenhet skapa framåtanda och ..

Elanders AB: Press- och analytikerkonferens Q4 2017

2018-01-11 10:00:31
I samband med offentliggörandet av Bokslutskommunikén 2017 håller Elanders en press- och analytikerkonferens den 25 januari 2018, kl. 15:00, med vd och koncernchef Magnus Nilsson samt ekonomidirektör Andréas Wikner.   Vi bjuder in fondförvaltare, analytiker och media att delta i telefonkonferensen. Se nedan telefonnummer för att delta i konferensen:    Sverige: +46 (0)8 5065 3942 Tyskland: ..

Mest lästa nyheter

 • 24 timmar
 • 48 timmar
 • 1 vecka
1
ZetaDisplay: Tecknar partneravtal med SES-imagotag, världsledande inom elektroniska hylletiketter och omnichannel-lösningar för fysisk detaljhandel
2
Saniona AB: Saniona inleder Fas 1-studie med ny Tesomettablett
3
Oboya etablerar innovations- och teknikcenter i Kina
4
ZetaDisplay: Tecknar avtal värt 3,5 miljoner kronor avseende Digital Signage och elektroniska hyllkantsetiketter (ESL)
5
Riksgälden lånar 4 miljarder euro på 5 år till 0,143 %

Related stock quotes

CLX Communications AB 70,50 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

 • Trender
 • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 17 januari 2018 06:09:42
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180112.1 - EUROWEB3 - 2018-01-17 06:09:42 - 2018-01-17 06:09:42 - 2 - Website: OKAY