2017-11-14 08:30:05

Arc Aroma Pure AB : 171114 dynaCEPT® lanseras globalt mot reningsverk via nystartat bolag

Related content

Pressmeddelande 2017-11-14

dynaCEPT

®

lanseras globalt mot reningsverk via nystartat bolag

Under ledning av Lars Gunnarsson inleds en bred lansering av dynaCEPT® som kan effektivisera och öka kapaciteten i reningsverk. Produkten är beprövad, stabil och effektiv vilket bekräftats i skarp produktion under flera år vid Klippans reningsverk. Lars Gunnarsson, som leder marknadsföringen, är välkänd i branschen och har bland annat varit VD för Purac AB.

- Nu trycker vi på knappen och lanserar dynaCEPT®

genom utvalda samarbetspartners och säljkanaler. Vi skall etablera tekniken på den globala marknaden och vi har fattat det strategiska beslutet att lägga marknadsföringen i ett separat marknadsbolag, AAP dynaCEPT® AB. Vi ser flera fördelar att adressera de olika marknadssegmenten via dotterbolag - detta underlättar framtida samarbeten samtidigt som varje marknadssegment kräver sin strategi och personer med nyckelkunskaper. Jag och ledningen på AAP är särskilt glada att Lars Gunnarsson har accepterat utmaningen. Vi känner Lars Gunnarsson sedan länge och vet att hans rykte och förankring är imponerande, säger Johan Möllerström, VD Arc Aroma Pure.

Många reningsverk har idag nått sin kapacitetsgräns samtidigt som verken ofta är centralt belägna, vilket gör en utbyggnad komplicerad. dynaCEPT® ökar kapaciteten i anläggningen samtidigt som miljöpåverkan och läckage av växthusgaser minimeras. Med hjälp av dynaCEPT® fångas organiskt material upp tidigt i tillflödet som behandlas för effektiv biogasproduktion. Tredjepartsverifierade försök vid reningsverket i Klippan, där den första fasta installationen i Sverige för dynaCEPT® genomfördes, har påvisat ett ökat gasutbyte på 14 procent och att energiförbrukningen på 24 kilowattimmar per dygn gav ett ökat utbyte på 355 kilowattimmar per dygn.

- Jag ser ett stort intresse för vår teknik på marknaden - effektivisering av reningsverk är en världsmarknad med en stor potential. Den pågående urbaniseringen kräver tunga investeringar i befintliga reningsverk under de närmaste åren. Fördelen med dynaCEPT® är att systemet enkelt kan installeras i ett befintligt verk och inte kräver någon stor investering. dynaCEPT® behövs och min uppgift är att berätta att den finns, säger Lars Gunnarsson, ansvarig för marknadsföringen i dynaCEPT AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, VD

(+46) 768 - 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaromapure.se

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arc Aroma Pure AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 14 november 2017 kl. 08.30.

Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Arc Aroma Pure har utvecklat ett sätt att kontrollera elektriska pulser som ger ett högt energiutbyte. Genom CEPT® plattformen, som är en generator, används tekniken inom biogas, avloppsrening och extraktion. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT®-applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund med kontor i Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. Arc Aroma Pures aktier är noterade på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank är Certified Adviser och nås på 08-463 80 00. www.arcaromapure.se.

PM AAP dynaCEPT_171114


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Arc Aroma Pure AB via Globenewswire

Attachment: 824982.pdf

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

Börsmeddelanden

#

EuroInvestor: In Focus
#

#

EuroInvestor: In Focus
#

#

EuroInvestor: In Focus
#

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
Enzymatica AB: Domstolsutslag lägger restriktioner på Enzymaticas förkylningsspray i Tyskland

Related stock quotes

Arc Aroma Pure AB 38,65 -3,4% Aktiepriset minskar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Senaste nyheter


Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 16 juli 2018 12:56:11
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB1 - 2018-07-16 12:56:11 - 2018-07-16 12:56:11 - 2 - Website: OKAY