2017-09-29 00:20:30

Deflamo AB: Projekt med Apyrum tar ett steg framåt

Related content
12 jan - 
Deflamo AB: Information om bolagets rörelsekapitalsitua..
29 dec - 
Deflamo AB: Kallelse till extra bolagsstämma
24 nov - 
Deflamo AB: Delårsrapport januari - september 2017

Pressmeddelande Deflamo AB 

Karlshamn den 29 september 2017

 

Deflamo har fått en ny provorder som innebär att ett av våra kundprojekt nu har gått vidare till fullskaligt tillverkningsprov. Produkten som ska tillverkas är en matta bestående av syntetisk textilfiber tillsammans med en mjukgjord och flamskyddad PVC-plast. Mattan ska användas i offentliga lokaler där det ställs höga krav på brandskydd och slitstyrka.

 

Deflamo har varit en av deltagande leverantörer av additiv till ett utvecklingsprojekt som kunden ansvarat för. Projektets målsättning är att bibehålla det höga brandkravet trots att några av de nya delkomponenterna brinner mer än tidigare. Samtidigt har man även utvärderat alternativa mjukgörare för att optimera produktens egenskaper och ekonomi. Resultatet så här långt är att kundens projekt landat i två alternativa formuleringar, bägge innehållandes Deflamos flamskyddsmedel Apyrum och dessutom med miljövänliga ftalatfria mjukgörare.

 

För att genomföra nödvändiga tillverkningstester har kunden gjort en mindre beställning av Apyrum. Värdet för denna provorder är obetydligt men markerar nästa steg i projektet. Syftet med kommande tester är att utvärdera process- och produktegenskaper vid fullskalig tillverkning. Givet lyckade tester följer brandprovning och därefter certifiering.

 

Om testerna faller väl ut är det ändå bolagets bedömning att det tar 6 - 12 månader innan kunden kan väntas lägga kommersiella order av ekonomisk betydelse. Det är fortfarande svårt att därvid bedöma den fulla ekonomiska potentialen och den fortsatta utvecklingen av utvecklingsprojektet är beroende av faktorer som står utanför Deflamos kontroll. 

 

"-Vi ser provordern som ett betydelsefullt steg framåt och visar att vår kund har beslutat att investera tid och pengar på ett fullskaligt försök med en formulering med Apyrum. Det visar även att Apyrum fungerar som flamskyddsmedel i mjukgjord PVC med mycket höga brandkrav och samtidigt är kompatibel med den nya typen av miljövänliga och ftalatfria mjukgörare. Det är extra spännande med tanke på att det finns många företag som tillverkar liknande produkter och använder liknande formuleringar.", säger Deflamos VD, Fredrik Westin.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Westin, VD

Tel: +46 (0)70 418 49 59

E-mail: fredrik.westin@deflamo.com

 

Läs mer om Deflamo AB på www.deflamo.com

 

Om Deflamo

Deflamo är ett specialkemiföretag som utvecklar, producerar och marknadsför miljömässigt överlägsna flamskyddsmedel under produktnamnet Apyrum. Apyrum är ett patenterat, miljöanpassat och biologiskt nedbrytbart alternativ till farliga flamskyddsmedel som är skadliga för miljö och hälsa. Bolaget är listat på Nasdaq First North. Avanza är bolagets Certified Advisor.

 

Denna information är sådan information som Deflamo AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 september 2017 kl. 00.20 CET.

Marknadskommunikation Deflamo 29 september 2017-se


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Deflamo AB via Globenewswire

Attachment: 818353.pdf

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Fortsatt fallande boprisförväntningar bland hushållen

2018-01-15 08:30:09
SEB:s Boprisindikator forsätter att falla. Nedgången är 8 enheter jämfört med föregående månad och indikatorn hamnar nu på minus 13. Regionalt sticker Stockholm ut även denna månad jämfört med de övriga regionerna. Stockholm ligger lägst på minus 31 och övriga regioner i spannet 2 till minus 12. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år stiger något jämfört med förra månaden frå..

Lindab International AB (publ): Ny koncernchef i Lindab

2018-01-12 07:40:14
Ola Ringdahl har av styrelsen i Lindab International AB utsetts till ny VD och koncernchef. Han kommer att ersätta Fredrik von Oelreich som sedan den 29 september 2017 är tillförordnad koncernchef. - Jag är mycket nöjd över att kunna presentera Ola Ringdahl som ny VD och koncernchef, säger styrelseordförande Peter Nilsson. Ola kommer genom sin kompetens och erfarenhet skapa framåtanda och ..

Elanders AB: Press- och analytikerkonferens Q4 2017

2018-01-11 10:00:31
I samband med offentliggörandet av Bokslutskommunikén 2017 håller Elanders en press- och analytikerkonferens den 25 januari 2018, kl. 15:00, med vd och koncernchef Magnus Nilsson samt ekonomidirektör Andréas Wikner.   Vi bjuder in fondförvaltare, analytiker och media att delta i telefonkonferensen. Se nedan telefonnummer för att delta i konferensen:    Sverige: +46 (0)8 5065 3942 Tyskland: ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
ZetaDisplay: Tecknar partneravtal med SES-imagotag, världsledande inom elektroniska hylletiketter och omnichannel-lösningar för fysisk detaljhandel
2
Saniona AB: Saniona inleder Fas 1-studie med ny Tesomettablett
3
Oboya etablerar innovations- och teknikcenter i Kina
4
ZetaDisplay: Tecknar avtal värt 3,5 miljoner kronor avseende Digital Signage och elektroniska hyllkantsetiketter (ESL)
5
14 licenser tilldelade i norsk licensrunda

Related stock quotes

Deflamo AB ser B 0,160 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 17 januari 2018 05:58:18
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180112.1 - EUROWEB3 - 2018-01-17 05:58:18 - 2018-01-17 05:58:18 - 2 - Website: OKAY