2017-09-14 08:00:00

Ellen förstärks genom avtal om rådgivning i produktutveckling

Related content
20 nov - 
Intimhälsomarknaden har tillväxtpotential och Ellens va..
16 nov - 
Ellens hela produktsortiment finns nu tillgängligt hos ..
12 okt - 
Ellen växer i Sverige och orderläget idag överstiger om..

Danderyd, 2017-09-14 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

Ellen AB och AB Nestor har slutit ett rådgivningsavtal där konsult Arne Kullgren ska vara Ellen behjälplig med sin expertis i produktutvecklingsfrågor.

Arne Kullgren har lång erfarenhet av produktutveckling och produktion av egenvårdsprodukter. Lactacyd och Lactal Balans är produkter som Arne har varit med att ta fram och producera i sin fabrik. Fabriken sålde Arne Kullgren 2011 till BBI Health care och Lactal balans såldes till konsument genom Antula som distributör och senare blev det Meda som blev distributör.

Ellen arbetar för att bredda produktportföljen inom intimhälsa. I dag har Ellen en produktportfölj bestående av sex produkter som vänder sig till kvinnor i olika åldrar. Ellen planerar nu att både utöka produktportföljen till fler produkter men också till fler målgrupper, t.ex män, barn och att bli en intressant leverantör av produkter mot inkontinens.

”Arne ska nu genom att vara vår rådgivare i produktutvecklingsfrågor stödja oss i vårt arbete att bredda produktportföljen. Detta initiativ är ett led i den strategi som styrelsen har fattat beslut om och som bolaget nu arbetar aktivt med. Han kommer att arbeta med Ellen med en timersättning.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på Ellen AB.

 

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

 

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information: www.ellenab.com  

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

Ellen AB 0,159 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:23:27
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:23:27 - 2017-11-23 08:23:27 - 2 - Website: OKAY