2017-09-14 08:30:21

Arc Aroma Pure AB : 170914 AAP presenterar vid 2nd World Congress on Electroporation

Related content
17 nov - 
Arc Aroma Pure AB : 171117 Arc Aroma Pure presenterar v..
14 nov - 
Arc Aroma Pure AB : 171114 dynaCEPT® lanseras globalt m..
18 okt - 
Arc Aroma Pure AB : 171017 Kommuniké från ordinarie års..

   

Pressmeddelande 2017-09-14

Arc Aroma Pure presenterar vid 2nd World Congress on Electroporation

Pär Henriksson, grundare av Arc Aroma Pure, har accepterat en inbjudan att presentera bolagets landvinningar, vid 2nd World Congress on Electroporation. I presentationen, som hålls den 25:e september klockan 15:45, konstateras att bolagets CEPT®-plattform nu finns närvarande på tre kontinenter och används i industriell drift inom framförallt tre områden - extraktion av olivolja, effektivisering av biogasproduktion och för optimering av avloppsreningsverk.

Kongressen hålls i Norfolk (VA), USA, den 24 - 28 september.

Presentationen, som har titeln "

The CEPT®-platform, experience from industrial use on three cotangents"

, kommer att hållas måndagen den 25:e september under rubriken "Invited Speakers: Environmental and Commercial PEF Applications for Microorganisms: Microalgae, Bacteria and Fungi". Under presentationen, kommer CEPT®-plattformens applikationsområden, oliveCEPT®, bioCEPT® och dynaCEPT®, som nu befinner sig i industriell drift, att vara i fokus. Bolagets grundare Pär Henriksson kommer också att beröra applikationsområdet optiCEPT(TM) som presenteras senare i veckan, av Eda Demir från OptiFreeze. Presentationen kommer även att inkludera en retrospektiv betraktelse av de snart 30 år som Pär Henriksson har arbetat aktivt med PEF-teknologin - från inledande enkla experiment till det snabbväxande globala bolag som Arc Aroma Pure är idag.

  • "Det är smickrande om än välförtjänt att vår grundare, Pär Henriksson, får en personlig inbjudan att delta och presentera i Norfolk, USA, vid 2nd World congess on Electroporation. Intresset för vår plattform och för PEF-tekniken i allmänhet växer lavinartat. Vi ser ett helt annat intresse för elektroporering idag jämförelse med det för några år sedan. Kongressen är en viktig mötesplats för professorer och ledande forskargrupper från akademin samt representanter från ett växande antal företag som utforskar applikationer baserat på elektroporation. Kongressen är ett mycket bra tillfälle för oss att nå ut ytterligare med fördelarna i vår CEPT®-teknik och knyta kontakter, alla i branschen kommer att vara där.", säger Johan Möllerström, VD för Arc Aroma Pure.

Läs mer om WC2017 2nd World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Technologies på: https://wc2017.electroporation.net.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Möllerström, VD

(+46) 768 - 86 81 78

johan.mollerstrom@arcaromapure.se

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arc Aroma Pure AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 14:e september 2017 kl. 08.30.

Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Arc Aroma Pure har utvecklat ett sätt att kontrollera elektriska pulser som ger ett högt energiutbyte. Genom CEPT® plattformen, som är en generator, används tekniken inom biogas, avloppsrening och extraktion. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT®-applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund med kontor i Shanghai och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. Arc Aroma Pures aktier är noterade på NASDAQ First North Premier. Erik Penser Bank är Certified Adviser och nås på 08-463 80 00. www.arcaromapure.se.

170914 Arc Aroma Pure inbjudna till 2nd world conf on Electroporation


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Arc Aroma Pure AB via Globenewswire

Attachment: 816422.pdf

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

Arc Aroma Pure AB 63,75 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:23:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:23:40 - 2017-11-23 08:23:40 - 2 - Website: OKAY