2017-09-12 14:00:11

Wärtsilä ingår partnerskap med AW-Energy och tillför vågkraft till sitt utbud som energisystemintegratör

Related content
21 dec - 
Wärtsilä stärker sitt serviceutbud genom förvärvet av T..
30 nov - 
Meddelande om förändring av ägarandelar i enlighet med ..
24 nov - 
Wärtsilä-byggd solenergianläggning kommer att leverera ..

Wärtsilä Oyj Abp, Pressmeddelande, 12 september 2017 kl. 15.00 EEST 

Teknologikoncernen Wärtsilä och Finlandsbaserade AW-Energy tillkännagav i dag att de undertecknat ett globalt samarbetsavtal som omfattar försäljning och leverans av WaveRoller, en vågenergiteknik som utvecklats av AW-Energy.

Samarbetet bygger på AW-Energys patenterade och certifierade teknik och Wärtsilä Energy Solutions globala kapacitet inom projektgenomförande, underhållstjänster och integration. Havsenergi är den största outnyttjade förnybara energiformen, med en potentiell genereringskapacitet på flera hundra gigawatt. Den enorma resurspotentialen är inte den enda fördelen: tillförlitliga prognoser för havsvågor och sjögång sträcker sig över flera dagar, vilket gör detta till ett efterlängtat tillskott i nästa generations energimix. Den nya vågkrafttekniken har därmed alla förutsättningar att i framtiden inta en lika stor och viktig roll som sol- och vindkraft.  Tekniken befinner sig nu i en fas där kommersiellt drivna pilotinstallationer kan levereras till kunder som är intresserade av vågkraft, och de båda företagens kompletterande kapacitet banar väg för den kommersiella lanseringen av WaveRoller.

"Wärtsiläs ambition är att tillföra smart teknik som ger ett hållbart samhälle, och AW-Energy är en framstående aktör inom vågkraft. Vi har valt att samarbeta med AW-Energy för att vi vill ligga i framkanten av den här utvecklingen och vi vill kunna erbjuda våra kunder vågkraft omkring hela världen", säger Javier Cavada, vd för Wärtsilä Energy Solutions.

"WaveRoller ingår nu i projekt med pågående utveckling i Europa, Amerika och Asien, och den totala pipeline som diskuteras gäller omkring 300 megawatt inklusive industrins flaggskeppsprojekt som leder den nya branschen. Som ledande aktör på vågenergiområdet är det viktigt att vi väljer partner med högsta trovärdighet och främsta expertis. Samarbetet med en teknologikoncern i världsklass som Wärtsilä visar hur kommersiellt redo vår teknik är, och gör AW-Energy till ledare inom leverans och utveckling av vågenergiteknik", säger John Liljelund, vd för AW-Energy.

Samarbetet enligt det tecknade avtalet inriktas främst på projektleveranser. Dessutom finns en avsevärd potential för vidare samarbete mellan företagen även på andra fronter, exempelvis teknik- och livscykeltjänster. Detta samarbete tillkännages några månader efter att Wärtsilä meddelade att de kommer stödja utvecklingen av det senaste WaveRoller-vågkraftverket.

WaveRoller är AW-Energys registrerat varumärke

AW-Energys logo

För mer information, kontakta:

Pekka Tolonen

Vd, Renewables

Wärtsilä Energy Solutions

Tel: +358 40 343 3411

pekka.tolonen@wartsila.com

John Liljelund

Vd

AW-Energy Oy

Tel: +358 40 068 1061

John.Liljelund@aw-energy.com

Riina Rinkinen

Kommunikationschef

AW-Energy Oy

Tel: +358 440522938

riina.rinkinen@aw-energy.com

Wärtsilä Energy Solutions i korthet

Wärtsilä Energy Solutions är en ledande global energisystemintegratör som erbjuder en rad miljövänliga lösningar. Bland våra lösningar finns ultraflexibla kraftverk med interna förbränningsmotorer, energilagring och integreringslösningar samt LNG-terminaler och distributionssystem. Wärtsiläs flexibla och effektiva lösningar ger kunderna ett stort mervärde och möjliggör en övergång till ett mer hållbart och modernt energisystem. Från 2017 har Wärtsilä 65 gigawatt installerad kraftverkskapacitet i 177 länder över hela världen.

www.smartpowergeneration.com

Wärtsilä i korthet

Wärtsilä är en världsledande leverantör av avancerad teknik och kompletta kraftlösningar för marin- och energimarknaderna. Lösningarna stöder kunden under produktens hela livscykel. Med betoning på hållbar innovation och total verkningsgrad maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2016 uppgick Wärtsiläs omsättning till 4,8 miljarder euro med cirka 18 000 anställda. Företaget är verksamt på över 200 platser i över 70 länder över hela världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq-börsen i Helsingfors.

www.wartsila.com

AW-Energy i korthet

AW-Energy är en pionjär inom den gröna ekonomin och en global ledare inom vågenergiteknik. Deras flaggskeppsprodukt, WaveRoller®, är ett nedsänkt vågkraftverk som bygger på en svängbar vinge som sitter fast i havsbotten i närheten av stranden. Kraftverket genererar energi från vågornas rörelse (vågfenomen) och är anslutet till elnätet på land. Företaget är baserat i Finland och är verksamt på flera kontinenter i samarbete med starka industripartner som Lloyd's Register, Wärtsilä, DCNS och DNV-GL. Ett ytterst professionellt och effektivt team leder företagets personalstyrka på över 100 ingenjörer och tekniker. Företaget stöds av Fortum, ett av Europas ledande energibolag, Aura Capital, Sitra och Europeiska investeringsbanken.

www.aw-energy.com


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Wärtsilä Oyj Abp via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Offentliggörande av effekter av förändrade redovisningsprinciper, nedskrivningar och andra jämförelsestörande poster

2018-01-19 08:00:10
Som en följd av införandet av nya redovisningsprinciper från januari 2018 offentliggör SEB de finansiella effekterna av IFRS 9 och IFRS 15 samt för det fjärde kvartalet 2017 de finansiella effekterna av transformationen av SEB:s tyska verksamhet liksom av andra jämförelsestörande poster. Tillämpningen av de nya redovisningsprinciperna ger en total redovisningsteknisk negativ effekt på SEB:s akt..

Finansiell uppdatering för det fjärde kvartalet 2017

2018-01-17 08:30:03
Stockholm, 2018-01-17 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --   Lundin Petroleum AB (Lundin Petroleum) kommer att redovisa prospekteringskostnader om cirka 31 MUSD före skatt, en valutakursförlust om cirka 69 MUSD samt en förlust vid försäljning av tillgångar om 15 MUSD efter skatt för det fjärde kvartalet 2017.   Resultatet för det fjärde kvartalet 2017 kommer att påverkas av vissa prospekteringskostnader..

SEB: Fortsatt fallande boprisförväntningar bland hushållen

2018-01-15 08:30:09
SEB:s Boprisindikator forsätter att falla. Nedgången är 8 enheter jämfört med föregående månad och indikatorn hamnar nu på minus 13. Regionalt sticker Stockholm ut även denna månad jämfört med de övriga regionerna. Stockholm ligger lägst på minus 31 och övriga regioner i spannet 2 till minus 12. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år stiger något jämfört med förra månaden frå..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
Stillfront Group AB: FKL Holding omstrukturerar ägandet
2
Jays Group AB (publ) genomför nyemission för att finansiera en offensiv tillväxtstrategi
3
Inbjudan - SEB:s bokslutskommuniké för 2017
4
Deflamo AB: Beslut vid extra stämma om minskning av aktiekapitalet
5
Fiskars bokslutskommuniké för 2017 publiceras 7.2.2018

Related stock quotes

Wärtsilä Corporation 55,82 1,2% Aktiepriset ökar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 19 januari 2018 12:36:56
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180112.1 - EUROWEB5 - 2018-01-19 12:36:56 - 2018-01-19 12:36:56 - 2 - Website: OKAY