2017-09-12 08:00:27

SEB: Investment Outlook: Stark konjunktur och centralbanker åter i focus

Related content
22 nov - 
SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking
21 nov - 
SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred fron..
20 nov - 
SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Po..

Ljuspunkterna på världens finansmarknader är flera, med bredbaserad tillväxt som den viktigaste. Vi har även passerat ett antal politiska nålsögon och företagsrapporterna visar att både försäljning och vinster stiger på ett sätt som vi inte fått uppleva på många år.

Detta har gjort stort avtryck i den globala aktiemarknaden som har fortsatt att stiga i imponerande takt. Sammantaget ser vi fortsatt positivt på såväl tillväxt- som inflationsförutsättningarna för kommande år, en god bakgrundsbild för risktillgångar.

  • Vi kvarstår med vår positiva syn på tillväxten och vinstutvecklingen framöver. Vi ser inte heller att riskbilden är besvärande när det gäller faktorer som historiskt har satt punkt för långa uppgångar, exempelvis recession eller instabila banksystem. Värderingarna är åt det högre hållet ur ett historiskt perspektiv, men vi bedömer att de ändå är rimliga med stöd av vinsttillväxten och de fortsatt låga ränteläget. Hög global skuldsättning i kombination med rekordlåga räntor kan dock ge börsmotvind om räntorna i ett senare skede stiger, Sammantaget förordar vi nu en exponering som överviktar både aktier och företagsobligationer säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer, SEB Private Banking.

Centralbankernas fokus flyttas successivt från stimulanser till åtstramande åtgärder. Dock är vi ännu inte framme vid brytpunkten, där likviditeten från centralbankerna slutar att bidra stimulativt. Vi bedömer att det leder till högre räntor, men att ränteuppgången begränsas av svagheten i inflationstrycket. På valutamarknaden har dollarn försvagats påtagligt under sommaren, vilket har påverkat avkastningen för en investerare med svenska kronor som basvaluta negativt.

SEB:s Investment Outlook innehåller denna gång två teman: Det första inriktar sig på energieffektivisering. Vid klimatsamtalen i Paris  2015 enades 195 länder om att minska växthusgasutsläppen för att begränsa global uppvärmning, och i det längre perspektivet ska växthusgasutsläpp från mänskliga aktiviteter vara netto noll. Den ambitiösa planen ställer krav på energieffektivisering. Vi redogör för förutsättningarna i detta aktuella ämne. Det andra temat är en genomgång av den privata direktlånemarknaden För att hitta bra avkastningsmöjligheter behöver man ta risk och i vissa fall vara beredd att avstå likviditet genom investeringar med längre inlåsning. Är man beredd att acceptera detta är vår bedömning att den privata lånemarknaden kan ge bra möjligheter till attraktiv värdeutveckling.

Rapporten finns att läsa i sin helhet på: www.sebgroup.se

För mer information kontakta

Fredrik Öberg, Chief Investment Officer

08-763 63 04

fredrik.oberg@seb.se

Presskontakt

Frank Hojem, Presschef

070-76399 47

frank.hojem@seb.se

 

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 000 medarbetare. Den 30 juni 2017 uppgick koncernens balansomslutning till 2 777 miljarder kronor och förvaltat kapital till 1 835 miljarder kronor. Läs mer om SEB på https://www.sebgroup.com/sv

Pressmeddelande (PDF)

Investment Outlook


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: SEB via Globenewswire

Attachment 1: 815599.pdf
Attachment 2: 815600.pdf

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:15:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:15:15 - 2017-11-23 08:15:15 - 2 - Website: OKAY