2017-09-12 10:45:00

Konecranes tecknar betydande serviceavtal med MPET i Antwerpen i Belgien

Related content
22 nov - 
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR
17 nov - 
Konecranes undertecknade ett Schuldschein-lån om 150 ME..
14 nov - 
DP World Yarimca uppgraderar två Konecranes RTG-kranar ..

Konecranes tecknade i augusti 2017 ett betydande serviceavtal: bolagets serviceorganisation i Antwerpen kommer att utföra allt underhålls- och reparationsarbete på över 150 Konecranes Noell-grensletruckar av olika generationer åt MSC PSA European Terminal (MPET). MPET är den största enskilda containerterminalen i Europa. Syftet med serviceavtalet är att uppnå en konsekvent hög tillgänglighet av hela maskinparken.

MPET, som sköter största delen av containerhanteringen i Antwerpens hamn, växte stadigt 2016. Randy Verresen, Manager Rolling Equipment vid Antwerp Terminal Services NV, PSA Antwerps och MPET:s serviceorganisation: ”I fjol överskred vi för första gången 10-miljonersstrecket för antalet TEU-containrar, vilket ledde till ett ökande behov av nya maskiner. Till följd av detta har vår maskinpark av Konecranes Noell-grensletruckar ökat med nästan 100 maskiner under de senaste tolv månaderna. För att tillgängligheten av grensletruckarna ska vara så hög som möjligt överlåter vi nu servicearbetet på maskinerna till tillverkaren Konecranes. Vi känner att vi nu är väl förberedda på den förväntade fortsatta ökningen i terminalen på lång sikt.”

MPET har i Konecranes en ledande leverantör av lösningar för hamnteknik. Konecranes har funnits i Antwerpen under flera årtionden och har här en engagerad serviceorganisation som erbjuder kunderna ett brett utbud av expertis. Tom Cerpentier, Konecranes regiondirektör för hamnservice: ”Antwerpen är en av de viktigaste hamnarna för oss. Vid sidan av grensletruckarna behöver en mängd annan hamnutrustning från Konecranes servas och underhållas. Till dessa maskiner hör mobila hamnkranar (MHC-kranar), automatiserade staplingskranar (ASC-kranar) och truckar, vilka används av olika kunder i hamnen. Därför kommer vi nu att förstärka vårt lokala serviceteam på sammanlagt 18 tekniker med ytterligare 16 serviceexperter särskilt till följd av det serviceavtal som slutits med MPET för grensletruckarna.”

Med serviceteamets närvaro i Antwerpen säkerställer Konecranes sin närhet till kunden i en av de ledande hamnarna i Europa. Cerpentier: ”Vårt mål är att erbjuda kunderna pålitlig och högklassig betjäning dygnet runt, med så lite driftavbrott som möjligt. Ledande terminaloperatörer, som till exempel MPET, gynnas av vårt kunnande som utrustningstillverkare. Vår expertis utgör ett viktigt bidrag till maskinparkens höga produktivitet hos kunderna.”

Mer information

Media:

Tom Cerpentier, regiondirektör, Hamnlösningar, Konecranes

E-post: tom.cerpentier@konecranes.com eller telefon: +32 3 546 4500

Investerare och analytiker:

Miikka Kinnunen, direktör, investerarrelationer, Konecranes

E-post: miikka.kinnunen@konecranes.com eller telefon: +358 20 427 2050

Detta pressmeddelande, tillsammans med en nedladdningsbar bild, finns tillgänglig på vår webbsida konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2016 omsatte koncernen (jämförbart sammanslaget bolag) 3 278 MEUR. Koncernen har 16 800 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes A-aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

 

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Immunicum AB: Inbjudan till investerarmöten

Related stock quotes

Konecranes OYJ 38,03 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 06:08:30
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB5 - 2017-11-23 06:08:30 - 2017-11-23 06:08:30 - 2 - Website: OKAY