2017-09-12 08:31:00

INVISIO offentliggör ny produktkategori för kommunikation i fordon

Related content
30 okt - 
INVISIOs delårsrapport januari–september 2017: Ny produ..
23 okt - 
INVISIO: Inbjudan till telefonkonferens för Q3 2017 den..
18 aug - 
INVISIOs delårsrapport januari–juni 2017: Tillväxtsatsn..

Stockholm, den 12 september 2017

INVISIO offentliggör idag en satsning på en ny produktkategori för kommunikation i fordon. Den första produkten är ett intercomsystem som kommer att vara kommersiellt tillgängligt för kunder inom försvar och säkerhet under andra halvåret 2018.

Utvecklingen av den nya innovativa produktkategorin har pågått en tid med utgångspunkt i nyckelkunders behov och kravbild. Den första produkten i kategorin kommer att presenteras på den viktiga försvar- och säkerhetsmässan, DSEi i London den 12–15 september 2017.

”Detta är ett steg att ytterligare stärka INVISIOs position som en ledande leverantör av kommunikationslösningar med integrerat hörselskydd till världens försvars- och säkerhetsstyrkor. Vi har en nära kontakt med våra kunder och våra innovationer är ett direkt resultat av att vi lyssnat på dem. Deras erfarenheter och vårt kunnande blir en perfekt kombination när det gäller att utveckla en unik lösning som idag inte finns på marknaden. Vi är bra positionerade i branschen och är övertygade om att den nya produktkategorin kommer att skapa viktiga affärsmöjligheter för oss över tid och bidra positivt till vår tillväxtresa och utveckling,” säger Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO.

INVISIO har tidigare utvecklat en unik och nytänkande serie av kommunikationssystem med hörselskydd som vänder sig till militära användare utanför fordon. Systemen har mötts med ett stort intresse på den globala försvars- och säkerhetsmarknaden där behovet av tillförlitliga, säkra och lättanvända produkter är mycket stort. På kort tid har INVISIO uppnått en marknadsledande ställning för denna typ av system.

Med intercomsystemet utökas INVISIOs produkterbjudande till att omfatta ett komplett utbud av produkter för kommunikation och hörselskydd anpassade efter soldaters behov både i och utanför fordon.

”Med det nya intercomsystemet överbrygger INVISIO klyftan mellan soldater i och utanför fordon. Produkten har särskilt fokus på enkelhet, modularitet och flexibilitet för att tillgodose kommunikationsbehov oavsett operativ miljö", säger Carsten Aagesen, SVP Sales & Marketing, INVISIO.

INVISIOs intercomsystem används tillsammans med bolagets befintliga kommunikationssystem och kan ansluta flera användare och externa radioenheter samtidigt. Systemet är mångsidigt med plug-and-play-installation och smidig integrering mellan kontrollenheter, intercom, headset och anslutningskablar, vilket underlättar vid utplacering av ny utrustning då ingen uppdatering krävs. Systemet är litet, mobilt och användarvänligt.

Mer produktinformation och filmmaterial:

www.invisio.com/communication-systems/intercom-systems

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO Communications

Mobil: + 45 53 72 7722 | E-mail: lhh@invisio.com

Tina Dackemark Lawesson, Director Investor Relations & Corporate Communications

Mobil: + 45 53 72 7733 | E-mail: tdl@invisio.com

Om INVISIO Communications AB (publ)

INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialistkunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, materialteknik och integration. Försäljningen sker via ett globalt nätverk av partners samt via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA och Frankrike. INVISIO har säte i Stockholm, Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:15:45
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:15:45 - 2017-11-23 08:15:45 - 2 - Website: OKAY