2017-08-31 08:45:02

BIMobject AB: Offentliggörande av halvårsrapport för januari - juni 2017

Related content
25 okt - 
BIMobject AB: Styrelsens ordförande köper aktier i BIMo..
10 okt - 
BIMobject AB: BIMobject etablerar dotterbolag tillsamma..
10 okt - 
BIMobject AB: BIMobject tillhandahåller miljö- och håll..

BIMobject AB ("BIMobject") publicerar härmed halvårsrapport avseende perioden januari - juni 2017. Koncernens omsättning ökar med 144% och fakturering med 106% för det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Den fullständiga rapporten finns att tillgå på bolagets hemsida. 

Den fullständiga rapporten finns som bifogat dokument samt att tillgå på bolagets hemsida under http://info.bimobject.com/bimobject_data/documents/AnnualReports/BIMobject-Halv%C3%A5rsrapport-2017-01-01--2017-06-30.pdf 

Nedan följer en sammanfattning av rapporten.

Första halvåret

2017-01-01 - 2017-06-30

· Koncernens omsättning uppgick till 29 483 (12 339) TSEK, vilket innebär en ökning med 139% i jämförelse med samma period föregående år.

· Moderbolagets nettoomsättning uppgick till 9 399 (6 646) TSEK, vilket innebär en ökning  med 41% i jämförelse med samma period föregående år.

· Koncernens resultat före skatt uppgick till -29 547 (-19 884) TSEK.

· Resultat per aktie* för koncernen uppgick till -0,57 (-0,93) SEK.

· Koncernens soliditet** uppgick den 30 juni 2017 till 81,4 (63,2)%.

Andra kvartalet

2017-04-01 - 2017-06-30

· Koncernens nettoomsättning uppgick till 16 325 (6 677) TSEK, vilket innebär en ökning med 144% i jämförelse med samma period föregående år.

· Moderbolagets nettoomsättning uppgick till 3 696 (3 657) TSEK, vilket innebär en ökning  med 1% i jämförelse med samma period föregående år.

· Koncernens resultat före skatt uppgick till -16 249 (-9 757) TSEK.

· Resultatet per aktie* för koncernen uppgick till -0,32 (-0,46) SEK.

Belopp inom parentes: Jämförande period föregående år.

* Periodens resultat dividerat med genomsnittligt antal aktier. Genomsnittligt antal aktier för perioden uppgår till 51 717 254. Per 2017-06-30 uppgick totalt antal aktier till 51 717 254.

** Eget kapital dividerat med totalt kapital.

VD Stefan Larsson kommenterar

I sann BIMobject-anda har de senaste månaderna gått fort och det är redan dags för mig att sammanfatta det första halvåret 2017. Efter ett händelserikt första kvartal fortsatte halvåret att bjuda på glädjande utveckling i linje med våra mål. Vi har kraftigt utökat med ny personal på alla sälj- och marknadsavdelningar ute på dotterbolagen, som kommer att generera tillväxt inom 6-12 månader. För att möta den explosionsartade tillväxten av användare och BIM-objekt på vår molnplattform BIMobject® Cloud har vi även fördubblat vår utvecklingsavdelning. Detta är också ett förberedande steg inför framtida modularisering för att kunna hantera olika världsdelar med en skalbar lösning. Vi har även anställt mer personal i våra forskningsavdelningar för VR och annan ny teknologi.

I början av april ingick vi ett samarbete med Riksbyggen för att öka digitaliseringen i Riksbyggens projektutvecklingsprocess. Det här samarbetet är särskilt roligt eftersom vi länge letat efter en partner som har ett helhetsperspektiv på hela livscykeln hos en byggnad. I ett pilotprojekt paras våra lösningar med branschens samlade kunskap, vilket innebär ett ordentligt steg framåt för utvecklingen av digitala byggprocesser.

Mot slutet av samma månad deltog vi vid AIA Conference on Architecture i USA. Där lanserade vi två banbrytande nyheter: BIMobject® VR och BIMobject® AR. Dessa Virtual Reality-lösningar har utformats för tillverkare av byggprodukter och BIM-projekt och hämtar information direkt från BIMobject® Cloud. Resultatet är helt nya sätt att kommunicera och interagera virtuellt med hela försörjningskedjan. Tack vare mängden av högkvalitativ, konstant uppdaterad information fungerar vårt moln som en så kallad Single Source of Truth. Virtual Reality-teknologin är redo för den breda marknaden i en ny tidsålder för digital verklighet.

Månaden därpå slog vi upp dörrarna till vårt nya kontor i Hongkong. Äntligen kan vi möta den växande efterfrågan från asiatiska marknader med ett helägt dotterbolag i regionen som utgångspunkt! Hongkongs regering stöttade oss med fantastisk entusiasm i denna utökning. Nu finns BIMobject i IT-hubben Cyberport och möter efterfrågan från en marknad som bara väntat på oss.

I slutet av maj ökade vår största delägare, Solar A/S, sin ägarandel till motsvarande 20,01 procent av röster och kapital i BIMobject. I juni genomförde vi ett lyckat samarbete med just Solar: Tillsammans integrerade vi den internationella klassificeringsstandarden ETIM för tekniska produkter i BIMobject® Cloud. Solar bidrog med viktig kunskap som gjorde att vi snabbt kunde implementera standarden på vår plattform. Standarder måste vara enkla att komma åt och att använda. Att tillverkarna nu kan förse alla sina digitala produkter med en ETIM-klassificering gagnar inte bara dem själva, utan även leverantörer och industrin i stort. Arbetet kring ETIM tillsammans med Solar visar verkligen hur värdefulla samarbeten är i vår bransch.

Under halvåret har vi sett rejäl tillväxt och kunnat satsa på utökning inom regioner som Asien och Nordamerika. I skrivande stund har BIMobject® Cloud nyligen passerat 500 000 registrerade användare och 1 000 tillverkare. 97 av världens 100 största arkitektkontor och 85 av motsvarande design- och ingenjörsföretag använder vår plattform. Det är otroliga siffror som talar ett tydligt språk: Det råder ingen tvekan om att vi är världens ledande plattform för digitala objekt. Avståndet till konkurrenterna växer samtidigt som våra lösningar fortsätter bryta ny mark mot målet att digitalisera - och revolutionera - byggbranschen, BIM för BIM. Med över 14 miljoner nedladdningar som gjorts världen över ser jag och vi andra här på BIMobject med förväntan fram emot andra halvan av ett hittills så spännande år 2017.

Malmö, 2017-08-31

BIMobject 

Stefan Larsson

Verkställande direktör

Bifogade filer:

http://info.bimobject.com/bimobject_data/documents/AnnualReports/BIMobject-Halv%C3%A5rsrapport-2017-01-01--2017-06-30.pdf

För mer information, vänligen kontakta

Louise Otto - presskontakt

Tel: +46 40 - 685 29 00 

E-mail: press@bimobject.com

Denna information är sådan information som BIMobject AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 augusti 2017 kl. 08:45 CEST.

                                                        

                                  

Om BIMobject AB:

BIMobject AB är med sitt molnbaserade content management system för BIM-objekt, en "game changer" för byggindustrin världen över.

BIMobject® är ett innovativt teknologiföretag som ligger i framkant vad gäller digitaliseringen av byggprodukter och material. Detta genom att tillgängliggöra produktinformation som kan omvandlas till kunskap tidigt i BIM-processen. Det gör det möjligt att industrialisera byggindustrin och ha stort inflytande över design, produktval, konstruktion, svinn, energi, kostnader, kvalitet och logistik.

Våra unika lösningar för tillverkare av byggnads- och interiörprodukter erbjuder utveckling, hosting, underhåll, administration och publicering av digitala kopior av tillverkares produkter - BIM-objekt. Webbtjänsterna för digital marknad- och pre-sales som BIMobject® Cloud erbjuder, kanaliseras och integreras via appar till CAD/BIM-applikationer för att skapa direkta affärsrelationer och kommunikation världen över.

BIM-objekten integreras i informationsmodellen genom hela processen och beskriver byggnaden och dess delar i detalj, därmed ökar chanserna för att bli föreskriven för de produkter som finns tillgängliga i BIMobject® Cloud.

BIMobject® - Vinnare av 2013 Red Herring 100 Global

BIMobject AB (publ) - Nasdaq Stockholm First North - Symbol: BIM 

bimobject.com    

Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.

BIMobject-Halvårsrapport-2017-01-01--2017-06-30

BIMobject AB: Offentliggörande av halvårsrapport 2017


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: BIMobject AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

BIMobject AB 27,00 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:20:47
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:20:47 - 2017-11-23 08:20:47 - 2 - Website: OKAY