2017-08-29 17:45:11

Karolinska Development utser Fredrik Järrsten till Finanschef

Related content
14 sep - 
Karolinska Developments portföljbolag Modus Therapeutic..
13 sep - 
Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognitio..
13 sep - 
Karolinska Developments portföljbolag BioArctic avser g..

STOCKHOLM den 29 augusti 2017. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att Fredrik Järrsten har utsetts till Finanschef. Fredrik Järrsten tillträder tjänsten under senare delen av 2017. Järrsten ersätter Christian Tange, som efter fyra år på Karolinska Development har valt att ta sig an andra utmaningar. Tange bli kvar i bolaget under en period efter det att Järrsten har tillträtt för att säkra en ordnad överlämning.

Fredrik Järrsten har stor erfarenhet av finansfrågor och affärsutveckling på ledningsnivå. Han kommer närmast från Bactiguard Holding AB, ett svenskt noterat medicinteknikbolag, där han idag är finanschef (CFO) vilket också inkluderar affärsutveckling. På Bactiguard har han bland annat lett bolagets notering på Nasdaq Stockholm i juni 2014. Innan han började på Bactiguard 2014 var Fredrik chef för affärsutveckling och M&A på Aleris, ett av Skandinaviens ledande sjukvårdsbolag. Under tiden på Aleris genomförde Fredrik 30 företagsförvärv och två avyttringar, vilket på ett väsentligt sätt bidrog till bolagets tillväxt. Innan Aleris var Fredrik under sju år Investment Manager på riskkapitalbolaget Litorina Kapital, där han också hade styrelseposter i sex portföljbolag.

Viktor Drvota, VD, säger: Jag är mycket nöjd med att Fredrik har tagit beslutet att ansluta sig till Karolinska Development. Hans breda kunskap som såväl finanschef som investerare, liksom hans betydande erfarenhet inom affärsutveckling och M&A, kommer att vara betydelsefullt i samband med vårt arbete med att generera exits från vår portfölj. Vi tror oss kunna ha ett flertal exit möjligheter under de närmaste tolv månaderna vilka, om de materialiseras, skulle kunna leverera signifikant värde för våra aktieägare.

Jag vill också passa på att tacka Christian för hans hårda arbete under de senaste fyra åren, en period med mycket stora förändringar för Karolinska Development, och önska honom framgång med hans nya planer. Jag är tacksam över att han har gått med på att arbeta vid sidan av Fredrik för att säkra en smidig övergång.

För ytterligare information, vänligen kontakta

:

Viktor Drvota, VD, Karolinska Development AB

Tel: +46 73 982 52 02, e-mail: viktor.drvota@karolinskadevelopment.com

Christian Tange, finansdirektör, Karolinska Development AB

Tel: +46 73 712 14 30, e-mail: christian.tange@karolinskadevelopment.com

David Dible/Mark Swallow/Pip Batty, Citigate Dewe Rogerson

Tel: +44 20 7638 9571; e-mail: KDev@citigatedr.co.uk

TILL REDAKTÖRERNA

Om Karolinska Development AB

Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) är ett nordiskt investmentbolag inom life science. Bolaget fokuserar på att identifiera medicinska innovationer och att investera för att skapa och utveckla bolag som vidareutvecklar sådana innovationer till differentierade produkter som kan göra skillnad för patienters liv och generera en attraktiv avkastning till aktieägarna.

Karolinska Development har tillgång till medicinsk forskning i världsklass från Karolinska Institutet och andra ledande universitet och forskningsinstitutioner i Norden. Bolagets målsättning är att bygga bolag kring forskare som är ledande inom sina respektive vetenskapsområden, med stöd från erfarna ledningsgrupper och rådgivare, samt med finansiering tillsammans med internationella investerare som är specialiserade inom sektorn, För att skapa bästa möjligheter till framgång byggs företagen med erfarna managementteam och rådgivare och de medfinansieras av professionella life science-investerare.

Karolinska Developments portfölj består av nio bolag inriktade på att utveckla innovativa behandlingsmetoder för sjukdomar som är livshotande eller funktionsnedsättande och andra medicinska tillstånd.  

Bolaget leds av ett entreprenörsteam bestående av professionella investerare med lång erfarenhet inom företagsbyggande och med tillgång till ett starkt globalt nätverk.

För mer information: www.karolinskadevelopment.com.

Denna information är sådan information som Karolinska Development AB (publ) (Nasdaq Stockholm: KDEV) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom Viktor Drvota för offentliggörande den 29 augusti 2017 klockan17:45.

PR KD CFO (SVE)


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Karolinska Development AB (publ) via Globenewswire

Attachment: PR KD CFO (SVE).pdf

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

Fingerprint Cards kommunicerar intäktsintervall för årets tredje kvartal

2017-09-18 08:00:04
Pressmeddelande18 september 2017 Fingerprint Cards kommunicerar intäktsintervall för årets tredje kvartal Fingerprint Cards AB (FingerprintsTM) kommunicerar idag ett intäktsintervall för det tredje kvartalet. Intäkterna beräknas hamna i intervallet 800-840 MSEK, vilket är i linje med föregående kvartal. Som tidigare kommunicerat ger Fingerprints inga prognoser, men väljer att gå ut med den..

Ny Valberedning i Bilia

2017-09-15 08:19:05
Göteborg, Sverige, 2017-09-15 08:19 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --   I enlighet med instruktion utfärdad av årsstämman har följande ledamöter utsetts till Bilias valberedning: •   Tim Floderus (ordf. i valberedningen), för Investment AB Öresund •   Mats Qviberg, för familjen Qviberg, samt i egenskap av styrelseordförande i Bilia AB •   Eva Cederbalk, för Anna Engebretsen med familj •   Helen Fasth Gil..

Valberedning för SEB utsedd

2017-09-14 08:00:43
Årsstämma för Skandinaviska Enskilda Banken kommer att hållas måndagen den 26 mars 2018. Valberedningen består av: Petra Hedengran, Investor, ordförandeMagnus Billing, AlectaLars Heikensten, Trygg-StiftelsenJaviera Ragnartz, AMF Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande, SEB De aktieägare som utsett ledamöter till valberedningen, representerar tillsammans cirka 36,5 procent av röstetalet ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
FILO MINING TO COMPLETE PRELIMINARY ECONOMIC ASSESSMENT ON FLAGSHIP FILO DEL SOL PROJECT
2
Träffa Integrum på aktiedagen i Malmö den 27 september

Related stock quotes

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Interactive Data.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 19 september 2017 20:48:25
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170915.2 - EUROWEB5 - 2017-09-19 20:48:25 - 2017-09-19 20:48:25 - 2 - Website: OKAY