2017-08-14 08:00:30

Saniona AB: Sanionas partner, Luc Therapeutics, utser klinisk kandidat och inleder preklinisk utveckling i gemensamt ataxiprogram

Related content
18 sep - 
Saniona AB: Saniona rapporterar lovande start för Fas 3..
12 sep - 
Saniona AB: Saniona presenterar data från Fas 2-studien..
23 aug - 
Saniona AB: Saniona publicerar sin delårsrapport för de..
Related debate
18 sep - 
Den svinger lidt op og ned, men er helt klart et af de ..
18 sep - 
Bestemt, jeg er netop lang i Saniona og de har faktisk ..
18 sep - 
Ja, interessant langsigtet aktie. Har den selv   K..

PRESSMEDDELANDE

14 augusti 2017

Saniona, ett ledande bioteknikbolag inom jonkanaler, meddelar idag att bolagets samarbetspartner Luc Therapeutics har inlett preklinisk utveckling av läkemedelskandidaten benämnd CAD-1883 för behandling av ataxi.

"Vi är mycket nöjda med att ha uppnått denna väsentliga milstolpe i vårt forskningssamarbete med Luc Therapeutics. Luc Therapeutics har påbörjat preklinisk utveckling med målet på att inleda kliniska fas 1 studier i människa under 2018. Med den framgångsrika avslutningen av forskningsprogrammet kan vi nu fördela våra resurser från ataxiprogrammet till några av våra andra first-in-class-forskningsprogram" säger Jørgen Drejer, VD på Saniona.

Luc Therapeutics kommer att ansvara för vidareutveckling av substanser som identifieras i ataxiprogrammet.

Förutom att vara aktieägare i Luc Therapeutics har Saniona rätt till royalties på produkter som kommersialiseras av Luc Therapeutics i ataxiprogrammet.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 augusti 2017 kl. 08:00 CET.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbH, Proximagen Ltd., Productos Medix, S.A de S.V och Luc Therapeutics, Inc. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap och har cirka 5 000 aktieägare. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com.

Om Luc Therapeutics, Inc.

Luc Therapeutics är ett privatägt bioteknikföretag baserat i Cambridge, Massachusetts, och finansieras av Atlas Venture, Clal Biotechnology Industries (CBI) och Slater Technology Fund. Bolaget omvandlar nya upptäckter om människans neurobiologi till differentierade läkemedel för allvarliga psykiatriska och neurologiska sjukdomar. Luc Therapeutics utvecklar nya läkemedel som är inriktade på NMDA-receptorn för behandling av neuropsykiatriska störningar. NMDA-receptorer är viktiga komponenter i hjärnans kognitiva motor, dynamisk synaptisk plasticitet. 2015 ingick Luc Therapeutics i ett licens- och samarbetsavtal med Novartis för att påskynda utvecklingen av sitt program för behandling av depression. Läs mer på www.luctherapeutics.com

20170814 - PR - Luc Therapeutics - SWE


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Saniona AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
18 sep
SANION
September 18, 2017 Saniona, a leading biotech company in the field of ion channels, today announces ..
2

Fingerprint Cards kommunicerar intäktsintervall för årets tredje kvartal

2017-09-18 08:00:04
Pressmeddelande18 september 2017 Fingerprint Cards kommunicerar intäktsintervall för årets tredje kvartal Fingerprint Cards AB (FingerprintsTM) kommunicerar idag ett intäktsintervall för det tredje kvartalet. Intäkterna beräknas hamna i intervallet 800-840 MSEK, vilket är i linje med föregående kvartal. Som tidigare kommunicerat ger Fingerprints inga prognoser, men väljer att gå ut med den..

Ny Valberedning i Bilia

2017-09-15 08:19:05
Göteborg, Sverige, 2017-09-15 08:19 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --   I enlighet med instruktion utfärdad av årsstämman har följande ledamöter utsetts till Bilias valberedning: •   Tim Floderus (ordf. i valberedningen), för Investment AB Öresund •   Mats Qviberg, för familjen Qviberg, samt i egenskap av styrelseordförande i Bilia AB •   Eva Cederbalk, för Anna Engebretsen med familj •   Helen Fasth Gil..

Valberedning för SEB utsedd

2017-09-14 08:00:43
Årsstämma för Skandinaviska Enskilda Banken kommer att hållas måndagen den 26 mars 2018. Valberedningen består av: Petra Hedengran, Investor, ordförandeMagnus Billing, AlectaLars Heikensten, Trygg-StiftelsenJaviera Ragnartz, AMF Marcus Wallenberg, styrelsens ordförande, SEB De aktieägare som utsett ledamöter till valberedningen, representerar tillsammans cirka 36,5 procent av röstetalet ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
FILO MINING TO COMPLETE PRELIMINARY ECONOMIC ASSESSMENT ON FLAGSHIP FILO DEL SOL PROJECT
2
Träffa Integrum på aktiedagen i Malmö den 27 september

Related stock quotes

Saniona AB 50,50 -1,5% Aktiepriset minskar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Interactive Data.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 19 september 2017 20:58:41
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170915.2 - EUROWEB5 - 2017-09-19 20:58:41 - 2017-09-19 20:58:41 - 2 - Website: OKAY