2017-08-10 08:00:00

Ny VD på Ellen

Related content
12 okt - 
Ellen växer i Sverige och orderläget idag överstiger om..
14 sep - 
Ellen förstärks genom avtal om rådgivning i produktutve..
25 aug - 
Halvårsrapport 2017 Ellen AB

Ellen behöver öka sina marknadsandelar och sin tillväxttakt. Bolaget har de senaste två åren inte haft förväntad utveckling. Styrelsen fattade i våras beslut om en förändrad strategi och om förändringar i ledningen. Jenny Fingal och Ellen har idag kommit överens om att Jenny Fingal som ny VD tar över ansvaret för den operativa ledningen av bolaget från och med den 1 januari 2018.

Jenny Fingal har lång erfarenhet av varumärkesbyggande av snabbrörliga konsumentprodukter och av försäljning genom ett europeiskt distributörsnätverk. Jenny Fingal kommer närmast från Republic of Brands där hon sedan 2016 har varit VD för det svenska dotterbolaget. Dessförinnan var hon exportchef på Peak Performance. Jenny Fingal inledde sin karriär som läkemedelskonsulent på Roche. I sin nuvarande befattning är hon ansvarig för det svenska dotterbolaget som har ett marknadsförings- och försäljningsansvar för ILG´s klockor och smycken, bland annat varumärken som Gant Time, Police, Swiss Military Hanowa och Roamer. Under Jennys ledarskap har det svenska dotterbolaget genomgått en effektiv omstrukturering till ett lönsamt bolag. Jenny har också under några år bott och arbetat i Schweiz vilket innebär att hon talar flytande tyska.

Jan Kockum, som är styrelseledamot i Ellen, tillträder som interim-VD när Carina Perssons avtal löper ut den 10 oktober.

 ”Vi ser mycket framemot att Jenny kommer ombord. Hon har en dokumenterad erfarenhet av att förbättra resultatet i de senaste bolagen hon arbetat hos. Hennes erfarenheter och språkkunskaper är värdefulla för Ellen, i synnerhet på den tyska marknaden. Jag tror också att vi kan få fart på Ellens tillväxt med henne vid rodret för att på ett lönsamt sätt kunna implementera vår nya tillväxtstrategi med ett breddat kunderbjudande. Vi arbetar nu aktivt på en plan för hur produktportföljen kan utvecklas till både befintliga kunder och nya målgrupper. Det påbörjade arbetet att öka vår försäljningsnärvaro via sociala medier och internetbutiker är också ett område som Jenny har bred erfarenhet av.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande hos Ellen AB.

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 augusti 2017 kl 08.00 CET.

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information: www.ellenab.com

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

NGEX SHARE CAPITAL AND VOTING RIGHTS UPDATE

2017-09-30 01:30:00
September 29, 2017 - NGEx Resources Inc. ("NGEx" or the “Company”) (TSX: NGQ; NASDAQ Stockholm: NGQ), reports the following share capital and voting rights update in accordance with the Swedish Financial Instruments Trading Act. As a result of the issuance of shares pursuant to the exercise of employee stock options, the number of issued and outstanding shares of the Company has increased to 213,..

Vitec Software Group AB: Vitec kallar till extra bolagsstämma

2017-09-29 10:30:33
Vitec kallar till extra bolagsstämma Aktieägarna i Vitec Software Group AB (publ), 556258-4804, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 1 november 2017 kl. 15.00 i Vitecs lokaler på Tvistevägen 47A i Umeå. Styrelsen i Vitec Software Group AB (publ) har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma för att behandla ett förslag om att erbjuda anställda i Vitec-koncernen att teckna k..

Karolinska Developments tidigare portföljbolag XSpray Pharma introduceras på Nasdaq First North

2017-09-28 08:50:19
STOCKHOLM den 28 september 2017. Karolinska Developments tidigare portföljbolag Xspray Pharma AB noterades idag på Nasdaq First North i Stockholm. Karolinska Development avyttrade i september 2015 sitt innehav i Xspray till nya ägare, men säkrade samtidigt rätten att i händelse av en börsnotering erhålla aktier motsvarande 3,74 procent av bolaget. Baserat på en teckningskurs om 22 kr per akt..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LIDDS patentskyddar kombinationsbehandling med NanoZolid® för immunterapi
2
Active Biotechs partner Teva presenterar nya data för laquinimod för behandling av multipel skleros på den vetenskapliga konferensen ECTRIMS-ACTRIMS
3
Stillfront Group AB: Stillfront ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag
4
Klövern AB (publ): Delårsrapport jan - september 2017
5
Nexstim Abp:s styrelse har beslutat om ändringar i aktieoptionerna 2016 och om ett nytt aktieoptionsprogram riktat till verkställande direktören

Related stock quotes

Ellen AB 0,182 -8,1% Aktiepriset minskar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 20 oktober 2017 01:33:27
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171019.2 - EUROWEB7 - 2017-10-20 01:33:27 - 2017-10-20 01:33:27 - 2 - Website: OKAY