2017-07-12 08:00:00

Ellens distributör i Tjeckien och Slovakien, utökar sitt sortiment av Ellens produkter genom att lansera pH Control

Related content
12 okt - 
Ellen växer i Sverige och orderläget idag överstiger om..
14 sep - 
Ellen förstärks genom avtal om rådgivning i produktutve..
25 aug - 
Halvårsrapport 2017 Ellen AB

Danderyd, 2017-07-12 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --

 

Ellens distributör i Tjeckien och Slovakien, S&D Pharma, har nu lagt sin första order på Ellens pH Control, som är ett självtest av pH värdet i vagina. För surt eller för basiskt i vagina kan vara en tidig signal till kvinnan på att något inte står rätt till. Då kan kvinnan korrigera pH värdet och därmed undvika komplikationer som irritation och sveda i underlivet. Ellens övriga produkter är hjälpmedel för att undvika och förhindra problem i underlivet efter denna tidiga signal. Ett felaktigt pH värde kan också vara en tidig signal som leder till att kvinnan söker läkarhjälp.

S&D Pharma har ett nära samarbete med gynekologer och de största apotekskedjorna på den tjeckiska och slovakiska marknaden. Ellens försäljning till S&D Pharma har under det första halvåret 2017 haft den största ökningstakten jämfört med övriga distributörer. Denna order är ett genombrott för Ellen avseende pHControl. Ordervärdet är relativt blygsamt då det är en lanseringsorder. pH Control säljs idag i Tyskland direkt till gynekologer och via www.lyko.se, www.nordicfeel.se och www.ellen.se på den svenska marknaden samt till några av Ellens mindre marknader.

”Vi är väldigt glada att ha S&D Pharma som vår distributör i Tjeckien och Slovakien. De är professionella och har ett nära samarbete med både Tjeckiens och Slovakiens gynekologer och samarbetsavtal med de största apotekskedjorna i de båda länderna. Att de nu väljer att lägga en lanseringsorder är mycket glädjande och ett resultat av det nära samarbete det har med apoteken. För oss betyder det också att vår övertygelse om att självtester är en intressant marknad där pH Control är vår första produkt. Utökningen av vår produktportfölj ligger i linje med vår strategi.”, säger Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på Ellen AB.

För ytterligare information:

Ingrid Atteryd Heiman, arbetande styrelseordförande på telefon 0705-122505 eller via epost ia@ellenab.com

Denna information är sådan information som Ellen AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 juli 2017 kl 08.00 CET.

Om Ellen

Bioteknikföretaget Ellen erbjuder bland annat patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa. Många kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet och alltfler accepterar inte torrhet och odör i underlivet. Unika produkter i Ellens produktportfölj idag är den probiotiska tampongen ellen® som innehåller Lacto Naturel ® (LN®), som består av humana mjölksyrabakterier och ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème som också innehåller Lacto Naturel ® (LN®). Krämen innehåller också naturligt fett som ger en skyddande och smörjande effekt. Båda produkterna är unika och ensamma i sitt slag på marknaden. I produktsortimentet finns också ett självdiagnosticerande pH-test, en aqua block tampong, en intim foam och en intim deo. Foamen och deon är båda baserade på ekologiska råvaror med Salvia som aktiv substans. Produkterna säljs genom ett globalt nätverk av distributörer. Ellen är noterat på Nasdaq First North (Ticker: ELN). Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information: www.ellenab.com

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

NGEX SHARE CAPITAL AND VOTING RIGHTS UPDATE

2017-09-30 01:30:00
September 29, 2017 - NGEx Resources Inc. ("NGEx" or the “Company”) (TSX: NGQ; NASDAQ Stockholm: NGQ), reports the following share capital and voting rights update in accordance with the Swedish Financial Instruments Trading Act. As a result of the issuance of shares pursuant to the exercise of employee stock options, the number of issued and outstanding shares of the Company has increased to 213,..

Vitec Software Group AB: Vitec kallar till extra bolagsstämma

2017-09-29 10:30:33
Vitec kallar till extra bolagsstämma Aktieägarna i Vitec Software Group AB (publ), 556258-4804, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 1 november 2017 kl. 15.00 i Vitecs lokaler på Tvistevägen 47A i Umeå. Styrelsen i Vitec Software Group AB (publ) har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma för att behandla ett förslag om att erbjuda anställda i Vitec-koncernen att teckna k..

Karolinska Developments tidigare portföljbolag XSpray Pharma introduceras på Nasdaq First North

2017-09-28 08:50:19
STOCKHOLM den 28 september 2017. Karolinska Developments tidigare portföljbolag Xspray Pharma AB noterades idag på Nasdaq First North i Stockholm. Karolinska Development avyttrade i september 2015 sitt innehav i Xspray till nya ägare, men säkrade samtidigt rätten att i händelse av en börsnotering erhålla aktier motsvarande 3,74 procent av bolaget. Baserat på en teckningskurs om 22 kr per akt..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LIDDS patentskyddar kombinationsbehandling med NanoZolid® för immunterapi
2
Active Biotechs partner Teva presenterar nya data för laquinimod för behandling av multipel skleros på den vetenskapliga konferensen ECTRIMS-ACTRIMS
3
Stillfront Group AB: Stillfront ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag
4
Klövern AB (publ): Delårsrapport jan - september 2017
5
Nexstim Abp:s styrelse har beslutat om ändringar i aktieoptionerna 2016 och om ett nytt aktieoptionsprogram riktat till verkställande direktören

Related stock quotes

Ellen AB 0,182 -8,1% Aktiepriset minskar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 20 oktober 2017 01:35:28
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171019.2 - EUROWEB7 - 2017-10-20 01:35:28 - 2017-10-20 01:35:28 - 2 - Website: OKAY