2017-07-03 16:00:32

Wärtsilä slutför förvärvet av Greensmith Energy Management Systems Inc.

Related content
20 nov - 
Wärtsiläs system möjliggör hög verkningsgrad och låga u..
25 okt - 
Wärtsiläs delårsrapport januari-september 2017
04 okt - 
Wärtsilä tecknar ett avtal om att leverera en LNG-termi..

Wärtsilä Oyj Abp, pressmeddelande, 3.7.2017 17:00 EEST

Teknologikoncernen Wärtsilä meddelar i dag att förvärvet av Greensmith Energy Management Systems Inc., marknadsledare inom programvara och inbyggda lösningar för storskalig energilagring, är slutfört. Företagen tillkännagav förvärvet i maj efter ett årslångt globalt samarbete inom fristående energilagring och hybridenergilösningar.

Greensmith hade 2016 en omsättning på 32 miljoner USD och över 40 anställda. Transaktionen värderas till 170 miljoner USD (företagsvärdering). Greensmith ska vara en affärsenhet i Wärtsilä Energy Solutions och tillhandahålla såväl fristående energilagring som hybridiserade energisystem, kontrollprogramvara och integreringsexpertis.

Med förvärvet av Greensmith ökar Wärtsilä sitt inflytande på den globala energilagringsmarknaden och positionerar sig som ledande global energisystemintegrerare. Tillväxten på energilagringsmarknaden sker inte bara i USA utan även i nya regioner som Storbritannien, Asien och Australien. När Wärtsiläs kraftverk optimeras ytterligare med energilagring kan kunder och partners erbjudas nya möjligheter till affärsvärde. Dessutom är den ökade kapaciteten för förnybar kraftproduktion, t.ex. solenergi, mer hållbar och attraktiv när den kombineras med avancerad energilagring.

"Med förvärvet av Greensmith blir Wärtsilä global ledare inom integrering av energisystem och hybridlösningar," säger Javier Cavada, direktör för Wärtsilä Energy Solutions. "Greensmith är mycket framgångsrikt inom integrering av programvara och system. Företaget levererade 2016 en tredjedel av alla energilagringsinstallationer i Nordamerika. Wärtsiläs globala inflytande med ett stort sälj- och servicenätverk och beprövad expertis inom leverans av nyckelfärdiga lösningar kommer att ge betydelsefull synergieffekt och tillväxt."

Som beprövad leverantör av lösningar och programvara för energilagring har Greensmith integrerat och installerat fler än 60 storskaliga system. Det senaste projektet var ett nyckelfärdigt 80 MWh-system som åtgärdade ett kritiskt kapacitetsproblem i Kalifornien och togs i bruk i under fyra månader. Företaget har ett stort utbud av funktioner - från helt nyckelfärdiga lösningar till design- och integreringstjänster och ett femte generationens programvarupaket (GEMS) som kan användas i många olika energitillämpningar. Sedan 2013 har Greensmith också distribuerat fem storskaliga system på PJM-frekvensregleringsmarknaden (Pennsylvania, Jersey och Maryland), världens största grossistmarknad, och tillhandahåller service åt ett växande antal oberoende kraftproducenter, investerarägda energibolag och företag inom teknik, upphandling och konstruktion runtom i världen.

"Greensmith-teamet är glada att bli en sådan viktig del av Wärtsilä, en global ledare inom avancerade energilösningar" sade John Jung, vd på Greensmith. "Med den ökande tillväxten på energilagringsmarknaden och behovet av mer integrerade, intelligenta hybridenergilösningar kunde timingen inte vara bättre."

Bild

Bildtext: Avtalet undertecknades av Javier Cavada, direktör för Wärtsilä Energy Solutions samt John Jung, vd på Greensmith Energy Management Systems Inc.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Javier Cavada

Direktör

Wärtsilä Energy Solutions

Tel: +358 10 709 5297

javier.cavada@wartsila.com

Risto Paldanius

Direktör, Energy Storage

Wärtsilä Energy Solutions

Tel. +358 40 584 2767

risto.paldanius@wartsila.com

Mallory Sass

Direktör, marknadsföring

Greensmith Energy

Tel: +1 408 966 5950

msass@greensmithenergy.com

För investerarinformation, kontakta:

Natalia Valtasaari

Direktör, investerar- och medierelationer

Wärtsilä Oyj Abp

Tel: +358 10 709 5637

natalia.valtasaari@wartsila.com

Wärtsilä Energy Solutions i korthet

Wärtsilä Energy Solutions är en ledande global energisystemintegratör som erbjuder en rad miljövänliga lösningar. Bland våra lösningar finns ultraflexibla kraftverk med interna förbränningsmotorer, storskaliga solkraftverk, energilagring och integreringslösningar samt LNG-terminaler och distributionssystem. Wärtsiläs flexibla och effektiva lösningar ger kunderna ett stort mervärde och möjliggör en övergång till ett mer hållbart och modernt energisystem. Fram till 2017 har Wärtsilä 63 GW installerad kraftverkskapacitet i 176 länder världen över.

www.smartpowergeneration.com

Wärtsilä i korthet

Wärtsilä är en världsledande leverantör av avancerade teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Med betoning på hållbar innovation och total verkningsgrad maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2016 uppgick Wärtsiläs omsättning till 4,8 miljarder euro med cirka 18 000 anställda. Företaget finns representerat på över 200 platser i över 70 länder över hela världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq Helsinki.

www.wartsila.com

Greensmith i korthet

Greensmith är ledande leverantör av energilagringsprogramvara och integreringstjänster, och har som mål att göra energilagring till en grundläggande del av en renare och mer intelligent och fördelad energiinfrastruktur. Greensmiths programplattform GEMS är nu inne på sin femte generation, och optimerar prestandan i energilagring genom att sänka kostnaderna och maximera systemets avkastning på investeringarna.

Greensmith Energy designar och distribuerar världens mest avancerade energilagringssystem. Från storskalig lagring till BTM (behind-the-meter) och mikronätlösningar möjliggör Greensmith GEMS-programplattform effektiv leverans av stabil energi med oöverträffad prestanda och lönsamhet.

Fakta:

 • 180 megawatt energilagring

 • Försörjer över 60 kunder globalt

 • Arbetar med över 25 kunder, bl.a. kraftbolag och oberoende kraftproducenter (IPP)

 • Unik expertis när det gäller integrering av 16 olika batterier och 14 olika växelriktare

www.greensmithenergy.com


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Wärtsilä Oyj Abp via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

 • 1 vecka
 • 1 månad
 • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

 • 24 timmar
 • 48 timmar
 • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

Wärtsilä Corporation 55,85 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

 • Trender
 • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:19:01
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:19:01 - 2017-11-23 08:19:01 - 2 - Website: OKAY