2017-07-03 16:00:32

Wärtsilä slutför förvärvet av Greensmith Energy Management Systems Inc.

Related content
21 dec - 
Wärtsilä stärker sitt serviceutbud genom förvärvet av T..
30 nov - 
Meddelande om förändring av ägarandelar i enlighet med ..
24 nov - 
Wärtsilä-byggd solenergianläggning kommer att leverera ..

Wärtsilä Oyj Abp, pressmeddelande, 3.7.2017 17:00 EEST

Teknologikoncernen Wärtsilä meddelar i dag att förvärvet av Greensmith Energy Management Systems Inc., marknadsledare inom programvara och inbyggda lösningar för storskalig energilagring, är slutfört. Företagen tillkännagav förvärvet i maj efter ett årslångt globalt samarbete inom fristående energilagring och hybridenergilösningar.

Greensmith hade 2016 en omsättning på 32 miljoner USD och över 40 anställda. Transaktionen värderas till 170 miljoner USD (företagsvärdering). Greensmith ska vara en affärsenhet i Wärtsilä Energy Solutions och tillhandahålla såväl fristående energilagring som hybridiserade energisystem, kontrollprogramvara och integreringsexpertis.

Med förvärvet av Greensmith ökar Wärtsilä sitt inflytande på den globala energilagringsmarknaden och positionerar sig som ledande global energisystemintegrerare. Tillväxten på energilagringsmarknaden sker inte bara i USA utan även i nya regioner som Storbritannien, Asien och Australien. När Wärtsiläs kraftverk optimeras ytterligare med energilagring kan kunder och partners erbjudas nya möjligheter till affärsvärde. Dessutom är den ökade kapaciteten för förnybar kraftproduktion, t.ex. solenergi, mer hållbar och attraktiv när den kombineras med avancerad energilagring.

"Med förvärvet av Greensmith blir Wärtsilä global ledare inom integrering av energisystem och hybridlösningar," säger Javier Cavada, direktör för Wärtsilä Energy Solutions. "Greensmith är mycket framgångsrikt inom integrering av programvara och system. Företaget levererade 2016 en tredjedel av alla energilagringsinstallationer i Nordamerika. Wärtsiläs globala inflytande med ett stort sälj- och servicenätverk och beprövad expertis inom leverans av nyckelfärdiga lösningar kommer att ge betydelsefull synergieffekt och tillväxt."

Som beprövad leverantör av lösningar och programvara för energilagring har Greensmith integrerat och installerat fler än 60 storskaliga system. Det senaste projektet var ett nyckelfärdigt 80 MWh-system som åtgärdade ett kritiskt kapacitetsproblem i Kalifornien och togs i bruk i under fyra månader. Företaget har ett stort utbud av funktioner - från helt nyckelfärdiga lösningar till design- och integreringstjänster och ett femte generationens programvarupaket (GEMS) som kan användas i många olika energitillämpningar. Sedan 2013 har Greensmith också distribuerat fem storskaliga system på PJM-frekvensregleringsmarknaden (Pennsylvania, Jersey och Maryland), världens största grossistmarknad, och tillhandahåller service åt ett växande antal oberoende kraftproducenter, investerarägda energibolag och företag inom teknik, upphandling och konstruktion runtom i världen.

"Greensmith-teamet är glada att bli en sådan viktig del av Wärtsilä, en global ledare inom avancerade energilösningar" sade John Jung, vd på Greensmith. "Med den ökande tillväxten på energilagringsmarknaden och behovet av mer integrerade, intelligenta hybridenergilösningar kunde timingen inte vara bättre."

Bild

Bildtext: Avtalet undertecknades av Javier Cavada, direktör för Wärtsilä Energy Solutions samt John Jung, vd på Greensmith Energy Management Systems Inc.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Javier Cavada

Direktör

Wärtsilä Energy Solutions

Tel: +358 10 709 5297

javier.cavada@wartsila.com

Risto Paldanius

Direktör, Energy Storage

Wärtsilä Energy Solutions

Tel. +358 40 584 2767

risto.paldanius@wartsila.com

Mallory Sass

Direktör, marknadsföring

Greensmith Energy

Tel: +1 408 966 5950

msass@greensmithenergy.com

För investerarinformation, kontakta:

Natalia Valtasaari

Direktör, investerar- och medierelationer

Wärtsilä Oyj Abp

Tel: +358 10 709 5637

natalia.valtasaari@wartsila.com

Wärtsilä Energy Solutions i korthet

Wärtsilä Energy Solutions är en ledande global energisystemintegratör som erbjuder en rad miljövänliga lösningar. Bland våra lösningar finns ultraflexibla kraftverk med interna förbränningsmotorer, storskaliga solkraftverk, energilagring och integreringslösningar samt LNG-terminaler och distributionssystem. Wärtsiläs flexibla och effektiva lösningar ger kunderna ett stort mervärde och möjliggör en övergång till ett mer hållbart och modernt energisystem. Fram till 2017 har Wärtsilä 63 GW installerad kraftverkskapacitet i 176 länder världen över.

www.smartpowergeneration.com

Wärtsilä i korthet

Wärtsilä är en världsledande leverantör av avancerade teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Med betoning på hållbar innovation och total verkningsgrad maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2016 uppgick Wärtsiläs omsättning till 4,8 miljarder euro med cirka 18 000 anställda. Företaget finns representerat på över 200 platser i över 70 länder över hela världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq Helsinki.

www.wartsila.com

Greensmith i korthet

Greensmith är ledande leverantör av energilagringsprogramvara och integreringstjänster, och har som mål att göra energilagring till en grundläggande del av en renare och mer intelligent och fördelad energiinfrastruktur. Greensmiths programplattform GEMS är nu inne på sin femte generation, och optimerar prestandan i energilagring genom att sänka kostnaderna och maximera systemets avkastning på investeringarna.

Greensmith Energy designar och distribuerar världens mest avancerade energilagringssystem. Från storskalig lagring till BTM (behind-the-meter) och mikronätlösningar möjliggör Greensmith GEMS-programplattform effektiv leverans av stabil energi med oöverträffad prestanda och lönsamhet.

Fakta:

 • 180 megawatt energilagring

 • Försörjer över 60 kunder globalt

 • Arbetar med över 25 kunder, bl.a. kraftbolag och oberoende kraftproducenter (IPP)

 • Unik expertis när det gäller integrering av 16 olika batterier och 14 olika växelriktare

www.greensmithenergy.com


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Wärtsilä Oyj Abp via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

 • 1 vecka
 • 1 månad
 • 1 År
Ingen indlæg

Hexatronic Group Bokslutskommuniké 2016-17

2018-02-22 08:00:17
Hexatronic Group AB (publ) Bokslutskommuniké 2016-17 (Kvartalet oktober - december 2017, helåret januari - december 2017 samt perioden september 2016 - december 2017) Helåret (januari till december 2017) Nettoomsättningen uppgick till 1 299,4 MSEK (1 032,3) vilket motsvarar 26 % (43 %) tillväxt under helåret. Rörelseresultatet före avskrivningar (EBI..

SEB: Christoffer Geijer ny chef för Investor Relations

2018-02-21 10:00:33
Christoffer Geijer har utsetts till ny chef för Investor Relations och tillträder sin nya tjänst den 1 april 2018. Christoffer Geijer, idag chef för enheten Finansiella Institutioner inom Debt Capital Markets, division Stora Företag och Finansiella Institutioner, har arbetat i SEB sedan 2014. Dessförinnan arbetade han fem år på Barclays Bank Plc, London. Nuvarande chefen för Investor Relations..

SEB: Investment Outlook: Förbered dig på mer volatilitet

2018-02-20 07:00:06
Fortsatta styrketecken på bred front bekräftar bilden av en global ekonomi i en fas som liknar mogen högkonjunktur. Kapitalmarknadsbilden 2018 skiljer sig dock en del från 2017, som innehöll en kombination av fördelaktiga faktorer som resulterade i mycket starka tillgångsmarknader och rekordlåg volatilitet. I år förväntar vi oss en ryckigare och mer volatil utveckling. - Vi hade under fjolåret ..

Mest lästa nyheter

 • 24 timmar
 • 48 timmar
 • 1 vecka
1
NP3 offentliggör obligationsprospekt och ansöker om inregistrering av obligationslån vid Nasdaq Stockholm
2
Aino Health AB (publ): Aino HealthManager implementerat hos ArcelorMittal

Related stock quotes

Wärtsilä Corporation 16,58 -1,7% Aktiepriset minskar

Buy and sell signals

 • Trender
 • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 21 juni 2018 16:04:43
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180619.1 - EUROWEB5 - 2018-06-21 16:04:43 - 2018-06-21 16:04:43 - 2 - Website: OKAY