2017-06-30 13:25:49

ZetaDisplay: ZetaDisplay slutför förvärvet av finska Seasam

Related content
21 nov - 
ZetaDisplay: Först i Europa med nära samarbete med Sams..
17 nov - 
ZetaDisplay: Presenterar på SvD Börsplus Temadag ”Lönsa..
16 nov - 
ZetaDisplay: Deltar på Technology Seminar den 23 novemb..

ZetaDisplay har idag slutfört förvärvet av finska Seasam Oy. Förvärvet sker i enlighet med det avtal som ingåtts mellan ZetaDisplay och säljarna av Seasam Oy, vilket kommunicerats via ett pressmeddelande den 9 juni 2017. I samband med detta har ZetaDisplays styrelse beslutat om riktad emission till säljarna, i enlighet med vad som tidigare offentliggjorts.

ZetaDisplays finska verksamhet och Seasam Oy kommer under tredje kvartalet att gå samman och framgent verka under namnet ZetaDisplay. Jens Helin kommer att tillsättas som VD för den sammanslagna verksamheten medan Manu Mesimäki, tidigare VD på Seasam OY, utses till affärsutvecklingschef.

Seasam är Finlands näst största leverantör av Digital Signage med lång erfarenhet i branschen och ett tjugotal medarbetare. Seasams kundbas omfattar bland andra K-citymarket, Kotipizza, Burger King, Picnic, Neste, O'Learys och Helmi Savings Bank.

ZetaDisplays ambition är att fortsätta tillväxtsresan och aktivt ta del i den pågående konsolideringen av branschen i Europa. Förvärvet av Seasam innebär att bolaget ytterligare stärker sin position på den finska marknaden, där man sedan tidigare finns etablerade och under 2015 genomförde ett framgångsrikt förvärv av Marketmedia.

Förvärvet av Seasam Oy sker genom att ZetaDisplay förvärvar samtliga aktier i Seasam Oy mot en fast köpeskilling uppgående till totalt 43,9 MSEK. Ingen tilläggsköpeskilling utgår. Förvärvet finansieras med upptagande av nya lån till marknadsmässiga villkor om 29,3 MSEK, en revers från säljarna uppgående till 9,8 MSEK samt 4,9 MSEK i form av nyemitterade stamaktier i ZetaDisplay. Reversen från säljarna löper på 12 månader med 5 procents ränta.

Teckningskursen för den del av köpeskillingen som betalas genom nyemitterade stamaktier i ZetaDisplay beräknas av den volymvägda genomsnittskursen för ZetaDisplays stamaktie på First North Premier under en period av 30 dagar före dagen innan dagen för "closing", med en rabatt på 8 procent, motsvarande 15,53 kronor per stamaktie. Aktiekapitalet ökar med 313 177 kronor. Antalet nyemitterade stamaktier uppgår till 313 177. Två av säljarna, Manu Mesimäki och Helmet Capital Oy Ab, har idag tecknat och tilldelats 250 542 respektive 62 635 stamaktier i ZetaDisplay. Betalning med stamaktier innebär en utspädning om cirka 2,2 procent av kapitalet och cirka 2,3 procent av rösterna. Utspädningen är beräknad som antalet nyemitterade aktier respektive röster dividerat med totalt antal aktier respektive röster efter slutförd nyemission. Samtliga nyemitterade aktier kommer att registreras under juli månad 2017.

Rådgivare

Fredersen Advokatbyrå är legal rådgivare till ZetaDisplay i samband med förvärvet.

 

Vid frågor kontakta:

ZetaDisplay AB (publ)

CEO Leif Liljebrunn

Telefon: +46 70 845 80 52

 

Om ZetaDisplay

ZetaDisplay är en ledande leverantör av Digital Signage till större kedjor inom detaljhandels- och servicebranschen på den europeiska marknaden. Huvudkontoret finns i Sverige och försäljningskontor finns i Danmark, Norge, Finland, Estland och Holland. Aktien handlas sedan april 2011 på NASDAQ First North Premier, med kortnamnet ZETA. Certified Adviser är Erik Penser Bankaktiebolag. Mer information finns på http://www.zetadisplay.com

Om Digital Signage och multikanalkommunikation

ZetaDisplay definierar Digital Signage som system för reklam, profilering och butikskommunikation som förmedlar ljud, bild och film i anslutning till butik och i offentlig miljö. Ett svenskt namn för Digital Signage är digital butikskommunikation. Lösningar baserade på digitala bildskärmar är en stor del av marknaden, men utvecklingen går mot att utnyttja fler digitala kanaler för att kommunicera kunderbjudanden och annan information. Det handlar om lösningar, som integreras med sociala medier och webbplatser, och appar för smarta mobiltelefoner och surfplattor vilka skapar interaktivitet med kunden. Utvecklingen går också mot att integrera lösningar med butikskedjans kassasystem för automatisk prisuppdatering och automatiskt byte av budskap på de digitala bildskärmarna.

 

 

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Immunicum AB: Inbjudan till investerarmöten

Related stock quotes

ZetaDisplay AB 21,10 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 06:30:32
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB5 - 2017-11-23 06:30:32 - 2017-11-23 06:30:32 - 2 - Website: OKAY