2017-05-31 12:30:32

Saniona AB: Saniona godkänns för listning på Nasdaq Stockholms huvudlista

Related content
15 nov - 
Saniona AB: Saniona publicerar sin delårsrapport för de..
26 okt - 
Saniona AB: Sanionas beslutar om interimsanalys av Teso..
17 okt - 
Saniona AB: Sanionas partner Cadent Therapeutics erhåll..
Related debate
26 okt - 
GW Kom dog videre med dit liv istedet for at komme med ..
26 okt - 
Benægtelse er en grim grim ting GW, men du kan få hjælp..
26 okt - 
Hvorfor synes det er synd for mig at jeg aldrig har haf..

PRESSMEDDELANDE

31 maj 2017

Den 30 maj 2017 godkände Nasdaq Stockholms noteringskommitté enligt sedvanliga villkor att handeln av Saniona AB:s (publ) ("Saniona") aktier flyttas till Nasdaqs huvudlista och därmed avnoteras Saniona från Nasdaq First North Premier. Första dagen för handel på huvudlistan beräknas vara den 15 juni 2017, och den sista dagen för handel på Nasdaq First North Premier kommer därmed att vara den 14 juni 2017. Aktien kommer att handlas inom Small cap-segmentet under tickern "SANION". Saniona behåller samma ISIN-kod som tidigare, det vill säga SE0005794617. Inga nya aktier utfärdas i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm och Sanionas aktieägare behöver inte vidta några åtgärder i samband med detta.

Saniona listades på AktieTorget den 22 april 2014, och flyttade därefter till Nasdaq First North Premier den 19 maj 2016.

 • Under loppet av cirka ett år har vi förflyttat Saniona från att vara ett forskningsbolag till ett bolag med flera program i sen klinisk utvecklingsfas. Parallellt har vi även ingått flera nya samarbeten med läkemedelsföretag. Saniona har idag en bred och mogen pipeline av interna och externa läkemedelsprogram i samarbete med andra läkemedelsföretag på indikationer med stora medicinska behov där vi anser att vi har goda möjligheter att skapa värde för våra aktieägare, säger Jørgen Drejer, VD på Saniona.

   

 • En notering på Nasdaq Stockholm kommer att skapa bättre förutsättningar att bredda aktieägarbasen och ge bolaget tillgång till den svenska och internationella kapitalmarknaden. Noteringen på Nasdaq Stockholm kommer också att öka kunskapen om Saniona och vår verksamhet bland nuvarande och potentiella partners och leverantörer.

Ett prospekt gällande Sanionas notering på Nasdaq Stockholm ska publiceras runt den 12 juni 2017. Prospektet kommer att vara tillgängligt på Sanionas web, www.saniona.com.

Pareto Securities har varit finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå AB har varit legal rådgivare i samband med noteringen.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona. Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 maj 2017 kl. 12:30 CET.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metaboliska sjukdomar och smärtlindring. Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk Fas. Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Bolaget samarbetar med Boehringer Ingelheim GmbH. Proximagen Ltd., Productos Medix, S.A de S.V och Luc Therapeutics. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass. Saniona är noterat på Nasdaq First North Premier och har cirka 5 000 aktieägare. Pareto Securities är Certified Adviser för Saniona. Aktien handlas under tickern SANION. Läs mer på www.saniona.com.

20170531 - PR - Listing Nasdaq Stockholm - SWE


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Saniona AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

 • 1 vecka
 • 1 månad
 • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

 • 24 timmar
 • 48 timmar
 • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Immunicum AB: Inbjudan till investerarmöten

Related stock quotes

Saniona AB 30,90 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

 • Trender
 • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 06:27:47
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB5 - 2017-11-23 06:27:47 - 2017-11-23 06:27:47 - 2 - Website: OKAY