2017-05-30 15:00:16

Wärtsilä HY den första hybridkraftmodulen i sitt slag inom marinbranschen

Related content
20 nov - 
Wärtsiläs system möjliggör hög verkningsgrad och låga u..
25 okt - 
Wärtsiläs delårsrapport januari-september 2017
04 okt - 
Wärtsilä tecknar ett avtal om att leverera en LNG-termi..

Wärtsilä Oyj Abp, Pressmeddelande, 30.5.2017 kl. 16.00 EET

Teknologikoncernen Wärtsilä lanserar en unik hybridprodukt, Wärtsilä HY, som är en helt ny innovation inom marina propulsionssystem. Genom att utnyttja sitt tekniska kunnande inom motordesign och E&A-system (Electrical & Automation) introducerar Wärtsilä en fullt integrerad hybridkraftmodul, d.v.s. en kombination av motorer, ett energilagringssystem och elektronik som är optimerade för att fungera tillsammans genom ett nyutvecklat energihanteringssystem. Det är den första hybridkraftmodulen av den här typen som tillverkats inom marinsektorn och den innebär en ny branschstandard för marin hybridpropulsion.

Trenden inom den marina sektorn går mot hybridpropulsionslösningar, och de antas ingå i en stor andel av alla fartyg som beställs under de kommande tio åren. Det nya energihanteringssystemet representerar den senaste generationens integrerade kontrollsystem och är specifikt framtaget för den här applikationen. Systemet ger utmärkta möjligheter till samverkan med fartygets övriga system.

Wärtsilä HY ger flera kundfördelar genom ökad driftseffektivitet och flexibilitet, vilket leder till lägre bränsleförbrukning, minskade utsläpp och förbättrad fartygsprestanda. Vid drift i miljöläge kan man uppnå nollutsläpp. Tack vare en ny, patentsökt automatiseringsprocess kan även drift utan rök nås vid alla belastningsförhållanden och i alla driftlägen. Minskad motordrifttid betyder dessutom lägre underhållskrav och ger längre serviceintervall. Wärtsilä HY säkerställer att övergripande fartygsprestanda förbättras markant jämfört med drift av konventionella maskin- och hybridlösningar, samtidigt som en högre redundansnivå främjar ökad säkerhet. Andra fördelar är omedelbar respons vid belastningsförändringar, övergripande systemcertifiering och garanterad prestanda.

Klassificeringssällskapet för fartyg, Lloyds Register (LR), har utfärdat principgodkännande för Wärtsilä HY. Certifikatet är baserat på tekniskt material och säkerhetsanalyser gällande systemets normaldrift samt en presentation av riskscenarier. Det här innebär att man förväntar sig att systemkonstruktionen beviljas slutligt klassgodkännande för aktuella projekt.

LR-direktören för Marine & Offshore, Nick Brown, kommenterar: "LR är stolt över att utfärda ett certifikat om principgodkännande för Wärtsilä HY-hybridkraftmodul. LR är liksom Wärtsilä engagerade i att hantera de stora utmaningar som branschen står inför, i synnerhet de miljöutmaningar som är relaterade till koldioxidutsläpp. LR lägger fokus på introduktion av ny teknik som potentiellt erbjuder säkra och effektiva lösningar, och hybridtekniken är en av dessa. Vi har arbetat för att stöda Wärtsilä i förverkligandet av den här nya produkten och är glada över lanseringen på Nor-Shipping."

"Wärtsiläs utmärkta produktportfölj och breda kunnande och expertis innebär att vi kan utveckla produkter som till exempel Wärtsilä HY, där teknologier från olika områden kombineras. Den här utvecklingen öppnar dörren till en ny era med marinteknologi som hade varit otänkbar för bara en kort tid sedan. Den stöder Wärtsiläs ledarskap inom nya, innovativa lösningar med oöverträffade fördelar för våra kunder och partners", menar Giulio Tirelli, direktör på Wärtsilä Marine Solutions.

Wärtsilä HY kommer att finnas i olika versioner anpassade för varje fartygskategori. De första versionerna som introduceras på marknaden är framtagna för bogserbåtar och medelstora färjor, men Wärtsilä ser även stor potential i andra typer av fartyg. Det här är den första lanseringen av en produkt av den här typen där varje enskild version är anpassad till en specifik marknad, vilket säkerställer optimal anpassning till den specifika tillämpningen.

Wärtsilä HY lanseras officiellt under Nor-Shipping-mässan som pågår i Oslo från den 30 maj till 2 juni 2017.

Läs mer om Wärtsilä HY (på engelska): Wärtsilä HY

Länk till video (på engelska)

Bild 1

Bildtext: Wärtsilä HY är en fullständigt integrerad hybridkraftmodul i en dieselmekanisk konfiguration.

Bild 2

Bildtext: En normal systemlösning med Wärtsilä HY för bogserbåtsapplikation, i en dieselmekanisk konfiguration med axelmotor/generator.

Mediakontakter:

Giulio Tirelli

Direktör, Marine Engineering

Wärtsilä Marine Solutions

Tel: +39 040 31956

giulio.tirelli@wartsila.com

Peter Rogers

Direktör, Power Conversion

Wärtsilä Marine Solutions

Tel: +49 4088 2520 76

peter.rogers@wartsila.com

Marit Holmlund-Sund

Marknadsförings- och kommunikationschef

Wärtsilä Marine Solutions

Tel: +358 10 709 1439

marit.holmlund-sund@wartsila.com

Wärtsilä i korthet:

Wärtsilä är en världsledande leverantör av avancerade teknologier och kompletta livscykellösningar för marin- och energimarknaderna. Med betoning på hållbar innovation och total verkningsgrad maximerar Wärtsilä både den miljömässiga och den ekonomiska prestandan för sina kunders fartyg och kraftverk. År 2016 uppgick Wärtsiläs omsättning till 4,8 miljarder euro med cirka 18.000 anställda. Företaget har verksamhet på över 200 verksamhetsställen i över 70 länder runt om i världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Nasdaq Helsinki.

www.wartsila.com


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Wärtsilä Oyj Abp via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Erika Lundquist ny chef för Private Banking

2017-11-22 08:00:19
SEB har utsett Erika Lundquist till ny chef för Private Banking. Erika Lundquist har 25 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare varit chef för SEB i Luxemburg. Erika Lundquist har varit anställd på SEB sedan 2008 och har haft olika roller både inom division Stora Företag och Finansiella Instutitioner och inom Private Banking. De senaste tre åren har Erika varit chef för SEB i..

SEB: Nordic Outlook: Världsekonomin lyfter på bred front Sverige: Industrin växlar upp när bostadsmarknaden mattas

2017-11-21 07:00:06
Den ljusa globala konjunkturbilden har bekräftats under hösten och SEB skriver åter upp utsikterna något. Eurozonen och EM tar gradvis över som främsta tillväxtmotor från USA och konjunkturstyrka samt minskade politiska risker ger medvind åt euron. Låg inflation utmanar centralbankernas inflationsmålsramverk men reträtten från den ultralätta politiken fortsätter, lett av Fed medan ECB hakar ..

SEB presenterar konjunkturrapporten Nordic Outlook: Politiska och cykliska hot mot seglivad konjunkturuppgång

2017-11-20 08:30:35
Den globala ekonomin fortsätter att ge styrkebesked men det saknas inte orosmoln. Konjunkturuppgången är på väg att slå längdrekord, när börjar flaskhalsproblem göra sig gällande på allvar? Kan centralbankerna lita på pris-och lönesignaler eller skapas nya obalanser? Överlever överhuvudtaget regimen med inflationsmål som ankare i politiken? Förmår EU leverera en nytändning och hur går det ..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LUNDIN GOLD RECOGNIZED BY UNITED NATIONS GLOBAL COMPACT FOR ITS SUSTAINABLE DEVELOPMENT BEST PRACTICES
2
Auction details government bonds
3
Tethys Oil AB: Produktionsuppdatering oktober 2017
4
Icke-kommersiell gasfyndighet på Hufsastrukturen i södra Barents hav
5
Konecranes lyfter banklån på 150 MEUR

Related stock quotes

Wärtsilä Corporation 55,85 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 23 november 2017 08:18:48
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171108.1 - EUROWEB4 - 2017-11-23 08:18:48 - 2017-11-23 08:18:48 - 2 - Website: OKAY