2017-05-18 14:00:32

Arcoma AB: Omsättningen ökar med 43% och positivt EBITDA

Related content
24 nov - 
Arcoma AB: Helsingborgs Lasarett väljer Arcoma Precisio..
24 nov - 
Arcoma AB: Säsongsmässigt svagt kvartal, goda signaler ..
14 nov - 
Arcoma AB: Valberedning utsedd inför årsstämma 2018 i A..

FI

NANS

I

ELLT

RESULTAT                   

Första kvartalet

·     Nettoomsättning för kvartalet ökade med 23% till 22 997 (18 708) kSEK ·     Justerat för avyttrade verksamheter var ökningen 43%·     EBITDA (rörelseresultat före avskrivningar) förbättrades till 429 (-4 555) kSEK·     Resultat efter skatt -1 003 (-7 801) kSEK·     Resultat per aktie -0,10 (-0,75) SEK  

VIKTIGA HÄNDELSER               

Arcoma North America Inc säljs för 8 500 kSEKArcoma North America Inc avyttras, vilket tillför bolaget 8 500 kSEK. Bolaget gör en reavinst på 1 193 kSEK.

Arcoma tecknar avtal med Canon Europa

Som en del av satsningen i Sverige tecknar Arcoma avtal med Canon Europa. Avtalet ger Arcoma rätt att under eget varunamn sälja kompletta röntgensystem som är integrerade med Canons bildsystem

Arcoma tecknar avsiktsförklaring med Solutions For Tomorrow

Arcoma tecknar avsiktsförklaring med Solutions For Tomorrow gällande samarbete på den svenska marknaden.                                                                  

EFTER PERIODEN                                 

Arcoma gör sin första direkta affär i Sverige

Bolaget gör sin första direkta affär i Sverige. Affären med S:t Görans Sjukhus är värd drygt 3 MSEK.  

Styrelsen tar beslut om två riktade nyemissioner om totalt 10 MSEK. Föreslagen ny ordförande Lars Kvarnhem investerar 5,0 MSEK i bolaget, villkorat att stämman ger medgivande den 18 maj.

Styrelsen tar beslut om nyemissioner om 10,0 MSEK varav halva emissionen är till av valberedningen föreslagen ny styrelseordförande i bolaget

Framgångarna på den iranska marknaden fortsätter

I maj mottogs ordet på 8 system. Ordern är värd 2,3 MSEK.

                                                                                                                                                

               

 VD-KOMMENTAR                                                   

2017 började med en betydligt bättre orderingång och försäljning än vad vi såg under början av 2016. Tack vare en lägre kostnadsstruktur och något bättre marginaler än föregående år, resulterade de dryga 4 MSEK i ökad försäljning i nästan 5 MSEK förbättrat operativt resultat. Det är glädjande att konstatera att vi nu kan se tillbaka på tre kvartal i rad med positivt EBITDA.

Ungefär hälften av försäljningen i kvartalet var till OEM-kunder. Vi ser fortfarande att andelen OEM-försäljning kommer att minska över tiden, men vi kommer även framöver att se stora variationer mellan kvartalen.

Det var en stor milstolpe för Arcoma när vi under slutet av första kvartalet vann vår första direktorder på den svenska marknaden. Precisionsystemet till S:t Görans Sjukhus i Stockholm levererades redan inom tre veckor och installerades under påskveckorna för att kunna tas i bruk i början av maj. Ordern är värd ca 3 MSEK under andra kvartalet. Efter en lyckad installation och introduktion på S:t Görans ser vi nu med tillförsikt fram emot kommande upphandlingar i Sverige. Vi bygger nu vidare på vår sverigeorganisation för att kunna möta en större installations- och servicebas på vår hemmamarknad.

I början på året avyttrade vi vårt amerikanska dotterbolag och den bordsförsäljning som skedde genom det bolaget. Affären inbringade 8,5 MSEK och gav en reavinst på drygt 1 MSEK.

Vi har under de senaste månaderna uppgraderat vår Intuition-serie med en ny produkt, Arcoma Intuition, där vi likt vårt flaggskepp Arcoma Precision erbjuder ett komplett röntgensystem inklusive bildmjukvara och digitala detektorer. Arcoma-serierna ger oss möjlighet att sälja system utan att vara beroende av en detektorleverantör då systemen är anpassade för ett flertal detektormärken. De första systemen levererades och installerades under första kvartalet och är nu i drift i England och Ryssland.  

Framgångarna på den iranska marknaden fortsätter och vi har i dagarna mottagit ännu en order på åtta system från vår distributör i Iran. Ordern är värd ca 2,3 MSEK och kommer att levereras under sommaren.

I mars arrangerades den årliga mässan ECR (European Congress of Radiology) i Wien, Europas största mässa inom radiologi, med drygt 25 000 besökare. Vi var där och visade vårt autopositionerande Precisionsystem och de nya funktioner som finns i systemet, vilka togs väl emot av våra besökare från hela världen.   

Vi fortsätter vår satsning i Asien och jag är just hemkommen från ett säljmöte i Hong Kong, där vi samlat flertalet av våra distributörer och flera kunder från regionen för presentationer av våra nya och mer etablerade produkter. Mötet med våra aktörer i Asien gav mig en stark tro på vår fortsatta framgång på marknaden.

Mikael Högberg

VD, Arcoma AB (publ)

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Högberg, VD & koncernchef Telefon: 0470-70 69 85, E-post mikael.hogberg@arcoma.se

För mer information om bolaget besök www.arcoma.se

Denna information är sådan information som Arcoma AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 maj 2017 kl. 14:00

 

Arcoma AB Delårsrapport 2017-Q1


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Arcoma AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

SEB: Offentliggörande av effekter av förändrade redovisningsprinciper, nedskrivningar och andra jämförelsestörande poster

2018-01-19 08:00:10
Som en följd av införandet av nya redovisningsprinciper från januari 2018 offentliggör SEB de finansiella effekterna av IFRS 9 och IFRS 15 samt för det fjärde kvartalet 2017 de finansiella effekterna av transformationen av SEB:s tyska verksamhet liksom av andra jämförelsestörande poster. Tillämpningen av de nya redovisningsprinciperna ger en total redovisningsteknisk negativ effekt på SEB:s akt..

Finansiell uppdatering för det fjärde kvartalet 2017

2018-01-17 08:30:03
Stockholm, 2018-01-17 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) --   Lundin Petroleum AB (Lundin Petroleum) kommer att redovisa prospekteringskostnader om cirka 31 MUSD före skatt, en valutakursförlust om cirka 69 MUSD samt en förlust vid försäljning av tillgångar om 15 MUSD efter skatt för det fjärde kvartalet 2017.   Resultatet för det fjärde kvartalet 2017 kommer att påverkas av vissa prospekteringskostnader..

SEB: Fortsatt fallande boprisförväntningar bland hushållen

2018-01-15 08:30:09
SEB:s Boprisindikator forsätter att falla. Nedgången är 8 enheter jämfört med föregående månad och indikatorn hamnar nu på minus 13. Regionalt sticker Stockholm ut även denna månad jämfört med de övriga regionerna. Stockholm ligger lägst på minus 31 och övriga regioner i spannet 2 till minus 12. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år stiger något jämfört med förra månaden frå..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
Stillfront Group AB: FKL Holding omstrukturerar ägandet
2
Jays Group AB (publ) genomför nyemission för att finansiera en offensiv tillväxtstrategi
3
Inbjudan - SEB:s bokslutskommuniké för 2017
4
Deflamo AB: Beslut vid extra stämma om minskning av aktiekapitalet
5
Fiskars bokslutskommuniké för 2017 publiceras 7.2.2018

Related stock quotes

Arcoma AB 8,60 0,0% Aktiepriset oförändrad

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 19 januari 2018 12:28:17
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180112.1 - EUROWEB5 - 2018-01-19 12:28:17 - 2018-01-19 12:28:17 - 2 - Website: OKAY