2017-05-15 17:54:54

Clean Motion AB delårsredogörelse för januari-mars 2017

Related content
12 okt - 
Svenska elfordonet Zbee blir en del av den tyska transp..
06 sep - 
Regeringens budgetförslag bra för Clean Motion AB
01 sep - 
Clean Motion AB Finansieringsplan 2017-2020

Elfordonstillverkaren

Clean Motion AB

presenterar sin delårsredogörelse för januari - mars 2016. Företaget presenterar en försäljning på 1 419 TSEK (466 TSEK) och ett rörelseresultat på -1 818 TSEK (-667 TSEK).

VD Göran Folkesson kommenterar i sitt VD-ord:

"Jag upplever att klimatfrågan och omställningen till ett mer hållbart transportsystem sällan är en tillräckligt prioriterad fråga. Men, nu i veckan, har en av Indiens ledande tankesmedjor, "Niti Aayog", publicerat en rapport med idéer för ett nytt hållbart transportsystem. En av de bärande tankarna handlar om behovet av att Indien hoppar över utvecklingssteget med personligt bilägande och istället skapar lösningar för delade resurser. Ett annat förslag handlar om att skapa ett batteribytessystem för 2 och 3-hjulingar på nationell nivå. Detta ligger helt i Clean Motions tankar och något vi diskuterat med både myndigheter och industri. En annan god nyhet är att jag i veckan hörde en transportexpert i Sverige prata om transportnyttan i termer av fordonsvikt per sittplats som måttet för energieffektivitet. Detta är en av hörnstenarna för vår designfilosofi. Vi ligger i dagsläget på 90kg per passagerare medan en spårvagn har 170kg och en Tesla (eller XC90) har nästan ofattbara 460 kg/passagerare. Att dessa diskussioner nu tagit fart ser jag som tydliga tecken för att vi har helt rätt produkt för framtiden.

Indien

Vi har äntligen kommit igång med verksamheten vid "Mall of India" i Noida, vilket också innebär att vi har godkännande i delstaten Uttar Pradesh utöver Haryana och Rajasthan. Vi arbetar hårt vidare för att nå volymtillverkning i Indien, vilket är en tålamodskrävande process där vi hela tiden tar steg framåt. Vi är nu klara med en indisk affärsplan som vi utvecklat tillsammans med väletablerade lokala företag. Vi räknar med att kunna presentera en finansiering för denna expansiva plan senare under innevarande kvartal.

ZbeeConnect

I mars presenterade vi ZbeeConnect, våra lösningar för uppkopplade fordon. Detta är ett mycket viktigt och spännande område som väsentligt bidrar till ökad effektivitet i fordonsflottor. Uppkopplade fordon utgör grunden för att kunna stödja affärsmodeller i ett delningssamhälle och är en viktig komponent i vår långsiktiga strategi. Som exempel på lösning kan vi med ZbeeConnect skapa effektiva fordonspoolslösningar som inte kommer att kräva en traditionell nyckel.

Zbee Cargo

Vi har precis lanserat en lastversion av Zbee som vi ser ett stort intresse för i Europa där de flesta städer kräver nya lösningar för slutdistribution av gods. I kombination med ZbeeConnect ser jag att vi har ett mycket starkt erbjudande för nya logistiklösningar.

      

Bzzt

Vår kund Bzzt, som planerar taxiverksamhet med Zbee i Stockholm, har beslutat sig för skjuta på sin planerade lansering i slutet av april till att ske under maj. Detta beroende på att man ville kvalitetssäkra sin mobilapp ytterligare ett varv. Vi ser med spänning fram emot att se en större flotta Zbee rulla ut på Stockholms gator.

2017 har verkligen startat med intensiv verksamhet och jag räknar med att vi skall öka takten ytterligare under året, vilket kommer att leda till ökade volymer."

      

      

Rapporten i sin helhet bifogas.

Lerum, 2017-05-15

För mer information, vänligen kontakta:

Göran Folkesson

VD, Clean Motion AB

Tel: +46 735 320 273

Email: goran@cleanmotion.se

Informationen i detta pressmeddelande/denna rapport är sådan som Clean Motion AB ska offentliggöra enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument, lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och/eller EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk.

Om Clean Motion AB

Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer elfordon. Bolagets vision är att utveckla verkligt hållbara produkter som den stora massan av världens befolkning har råd med. Clean Motion har därför utvecklat nästa generation av effektiva och miljövänliga fordon för att möta 2000- talets transportbehov. Bolagets elektriska fordon, Zbee, är lätt, har en hög effektivitet och således en mycket god driftsekonomi. Clean Motion förser marknaden med säkra och energieffektiva fordon för en hållbar stadstrafikmiljö.

Clean Motion AB är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser. För ytterligare information, vänligen besök:

www.cleanmotion.se

Clean Motion PM, 20170515, Delarsredogorelse for januari-mars 2017

Interim Report Clean Motion 2017 January-March


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Clean Motion AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

NGEX SHARE CAPITAL AND VOTING RIGHTS UPDATE

2017-09-30 01:30:00
September 29, 2017 - NGEx Resources Inc. ("NGEx" or the “Company”) (TSX: NGQ; NASDAQ Stockholm: NGQ), reports the following share capital and voting rights update in accordance with the Swedish Financial Instruments Trading Act. As a result of the issuance of shares pursuant to the exercise of employee stock options, the number of issued and outstanding shares of the Company has increased to 213,..

Vitec Software Group AB: Vitec kallar till extra bolagsstämma

2017-09-29 10:30:33
Vitec kallar till extra bolagsstämma Aktieägarna i Vitec Software Group AB (publ), 556258-4804, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 1 november 2017 kl. 15.00 i Vitecs lokaler på Tvistevägen 47A i Umeå. Styrelsen i Vitec Software Group AB (publ) har beslutat att kalla till en extra bolagsstämma för att behandla ett förslag om att erbjuda anställda i Vitec-koncernen att teckna k..

Karolinska Developments tidigare portföljbolag XSpray Pharma introduceras på Nasdaq First North

2017-09-28 08:50:19
STOCKHOLM den 28 september 2017. Karolinska Developments tidigare portföljbolag Xspray Pharma AB noterades idag på Nasdaq First North i Stockholm. Karolinska Development avyttrade i september 2015 sitt innehav i Xspray till nya ägare, men säkrade samtidigt rätten att i händelse av en börsnotering erhålla aktier motsvarande 3,74 procent av bolaget. Baserat på en teckningskurs om 22 kr per akt..

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
LIDDS patentskyddar kombinationsbehandling med NanoZolid® för immunterapi
2
Active Biotechs partner Teva presenterar nya data för laquinimod för behandling av multipel skleros på den vetenskapliga konferensen ECTRIMS-ACTRIMS
3
Stillfront Group AB: Stillfront ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag
4
Klövern AB (publ): Delårsrapport jan - september 2017
5
Nexstim Abp:s styrelse har beslutat om ändringar i aktieoptionerna 2016 och om ett nytt aktieoptionsprogram riktat till verkställande direktören

Related stock quotes

Clean Motion AB 15,50 -4,3% Aktiepriset minskar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 20 oktober 2017 01:32:04
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20171019.2 - EUROWEB7 - 2017-10-20 01:32:04 - 2017-10-20 01:32:04 - 2 - Website: OKAY