2017-05-15 17:54:54

Clean Motion AB delårsredogörelse för januari-mars 2017

Related content

Elfordonstillverkaren

Clean Motion AB

presenterar sin delårsredogörelse för januari - mars 2016. Företaget presenterar en försäljning på 1 419 TSEK (466 TSEK) och ett rörelseresultat på -1 818 TSEK (-667 TSEK).

VD Göran Folkesson kommenterar i sitt VD-ord:

"Jag upplever att klimatfrågan och omställningen till ett mer hållbart transportsystem sällan är en tillräckligt prioriterad fråga. Men, nu i veckan, har en av Indiens ledande tankesmedjor, "Niti Aayog", publicerat en rapport med idéer för ett nytt hållbart transportsystem. En av de bärande tankarna handlar om behovet av att Indien hoppar över utvecklingssteget med personligt bilägande och istället skapar lösningar för delade resurser. Ett annat förslag handlar om att skapa ett batteribytessystem för 2 och 3-hjulingar på nationell nivå. Detta ligger helt i Clean Motions tankar och något vi diskuterat med både myndigheter och industri. En annan god nyhet är att jag i veckan hörde en transportexpert i Sverige prata om transportnyttan i termer av fordonsvikt per sittplats som måttet för energieffektivitet. Detta är en av hörnstenarna för vår designfilosofi. Vi ligger i dagsläget på 90kg per passagerare medan en spårvagn har 170kg och en Tesla (eller XC90) har nästan ofattbara 460 kg/passagerare. Att dessa diskussioner nu tagit fart ser jag som tydliga tecken för att vi har helt rätt produkt för framtiden.

Indien

Vi har äntligen kommit igång med verksamheten vid "Mall of India" i Noida, vilket också innebär att vi har godkännande i delstaten Uttar Pradesh utöver Haryana och Rajasthan. Vi arbetar hårt vidare för att nå volymtillverkning i Indien, vilket är en tålamodskrävande process där vi hela tiden tar steg framåt. Vi är nu klara med en indisk affärsplan som vi utvecklat tillsammans med väletablerade lokala företag. Vi räknar med att kunna presentera en finansiering för denna expansiva plan senare under innevarande kvartal.

ZbeeConnect

I mars presenterade vi ZbeeConnect, våra lösningar för uppkopplade fordon. Detta är ett mycket viktigt och spännande område som väsentligt bidrar till ökad effektivitet i fordonsflottor. Uppkopplade fordon utgör grunden för att kunna stödja affärsmodeller i ett delningssamhälle och är en viktig komponent i vår långsiktiga strategi. Som exempel på lösning kan vi med ZbeeConnect skapa effektiva fordonspoolslösningar som inte kommer att kräva en traditionell nyckel.

Zbee Cargo

Vi har precis lanserat en lastversion av Zbee som vi ser ett stort intresse för i Europa där de flesta städer kräver nya lösningar för slutdistribution av gods. I kombination med ZbeeConnect ser jag att vi har ett mycket starkt erbjudande för nya logistiklösningar.

      

Bzzt

Vår kund Bzzt, som planerar taxiverksamhet med Zbee i Stockholm, har beslutat sig för skjuta på sin planerade lansering i slutet av april till att ske under maj. Detta beroende på att man ville kvalitetssäkra sin mobilapp ytterligare ett varv. Vi ser med spänning fram emot att se en större flotta Zbee rulla ut på Stockholms gator.

2017 har verkligen startat med intensiv verksamhet och jag räknar med att vi skall öka takten ytterligare under året, vilket kommer att leda till ökade volymer."

      

      

Rapporten i sin helhet bifogas.

Lerum, 2017-05-15

För mer information, vänligen kontakta:

Göran Folkesson

VD, Clean Motion AB

Tel: +46 735 320 273

Email: goran@cleanmotion.se

Informationen i detta pressmeddelande/denna rapport är sådan som Clean Motion AB ska offentliggöra enligt lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument, lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och/eller EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk.

Om Clean Motion AB

Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer elfordon. Bolagets vision är att utveckla verkligt hållbara produkter som den stora massan av världens befolkning har råd med. Clean Motion har därför utvecklat nästa generation av effektiva och miljövänliga fordon för att möta 2000- talets transportbehov. Bolagets elektriska fordon, Zbee, är lätt, har en hög effektivitet och således en mycket god driftsekonomi. Clean Motion förser marknaden med säkra och energieffektiva fordon för en hållbar stadstrafikmiljö.

Clean Motion AB är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser. För ytterligare information, vänligen besök:

www.cleanmotion.se

Clean Motion PM, 20170515, Delarsredogorelse for januari-mars 2017

Interim Report Clean Motion 2017 January-March


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Clean Motion AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

Börsmeddelanden

#

EuroInvestor: In Focus
#

#

EuroInvestor: In Focus
#

#

EuroInvestor: In Focus
#

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
Enzymatica AB: Domstolsutslag lägger restriktioner på Enzymaticas förkylningsspray i Tyskland

Related stock quotes

Clean Motion AB 12,70 0,4% Aktiepriset ökar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Senaste nyheter


Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 16 juli 2018 12:48:49
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB1 - 2018-07-16 12:48:49 - 2018-07-16 12:48:49 - 2 - Website: OKAY