2017-05-05 08:14:16

Clean Motion tecknar avtal med NEVS

Related content

Clean Motion AB och National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS) har idag tecknat avtal om hyra av produktionsfacilitet i Trollhättan. Dessutom undersöker parterna samarbete inom områdena batteriteknik, telematik, PLM och kompositteknik.

Clean Motion AB har behov av större produktionsfaciliteter för framtiden och har funnit en bra produktionsmiljö på NEVS område i Trollhättan. Tillträde till lokalerna sker den 1/6 och Clean Motion räknar med att helt ha flyttat den befintliga produktionen, som för närvarande också sker i Trollhättan, senast den 1/8.

-"Vi är mycket glada för att ha funnit denna lösning för vår produktion då den ger stor flexibilitet för framtida expansion och den lokal vi nu får förfogande över är mycket väl förberedd för Zbee produktion vilket ger oss minimala kostnader i samband med flytten.", säger Jörgen Johansson, produktionschef Clean Motion.

Avtalet som undertecknats idag är ett rent hyresavtal, men parallellt med detta sker också flera diskussioner om tekniksamarbeten samt möjlighet till personalutbyte då endera av företagen får produktionstoppar.

-"Våra och NEVS fordon är ju kompletterande lösningar utan konkurrensförhållande och även om det är dramatisk skillnad i storlek så finns det många gemensamma nämnare eftersom båda företagen jobbar med 100% elektriska fordon.", säger Göran Folkesson, VD Clean Motion.

Eftersom NEVS och Clean Motions fordon har stora skillnader avseende storlek och vikt skiljer sig företagens krav väsentligt inom många områden.  Företagen ser ändå en stark industriell logik för ett djupare samarbete.

-"Egenskapsmässigt söker vi ett batteri som är mindre än 10% av det som NEVS nu utvecklar, men vi ser ändå gemensamma frågeställningar inom t.ex. Battery Management. Det kan också vara intressant med ett inköpssamarbete avseende framtida battericeller", säger Jesper Martaeng, CTO Clean Motion.

Företagen har också en samsyn i att elfordon i framtiden kommer att behöva lägre vikt för att maximera räckvidden. Modern kompositteknik kan därför bli avgörande för att lyckas. Clean Motion använder sig redan av en självbärande kompositkaross. NEVS, som avser bygga större fabriker med högre volymer, ser att det återstår många utmaningar för att nå kommersiellt genomslag med kompositteknik.

-"Kompositteknik i hög volym är fortfarande inte en mogen teknik. Vi ser stora möjligheter till kostnads- och tidsbesparingar i att använda en betydligt enklare produkt (Zbee) för att utveckla och verifiera både material och produktionsteknik, säger Stig Nodin, VP Engineering & Product Development, NEVS

Även inom området Product Lifecycle Management (PLM) utreds möjligheterna till samarbete. Både NEVS och Clean Motion är nystartade verksamheter med stora möjligheter att maximalt nyttja moderna systemlösningar utan den ryggsäck av gamla IT-system som väletablerade industriföretag har.

För båda företagen är också uppkopplade fordon strategiskt viktigt. Både NEVS och Clean Motion ser att majoriteten av kunderna utgörs av större fordonsflottor där Fleet Management tjänster blir en viktig del av kunderbjudandet.

Lerum, 2017-05-05

För mer information, vänligen kontakta:

Göran Folkesson

VD, Clean Motion AB

Tel: +46 735 320 273

Email: goran@cleanmotion.se

För NEVS:

Bengt Lindberg

Senior Director Vehicle Integration & Testing, NEVS

Tel: +46 520 853 51

Email: bengt.lindberg@nevs.com

Om Clean Motion AB

Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer elfordon. Bolagets vision är att utveckla verkligt hållbara produkter som den stora massan av världens befolkning har råd med. Clean Motion har därför utvecklat nästa generation av effektiva och miljövänliga fordon för att möta 2000- talets transportbehov. Bolagets elektriska fordon, Zbee, är lätt, har en hög effektivitet och således en mycket god driftsekonomi. Clean Motion förser marknaden med säkra och energieffektiva fordon för en hållbar stadstrafikmiljö.

Clean Motion AB är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser. För ytterligare information, vänligen besök:

www.cleanmotion.se

Zbee Cargo+, 1

Clean Motion Pressrelease, 20170505, NEVS


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Clean Motion AB via Globenewswire

Postkommentar

Related debate

  • 1 vecka
  • 1 månad
  • 1 År
Ingen indlæg

Börsmeddelanden

#

EuroInvestor: In Focus
#

#

EuroInvestor: In Focus
#

#

EuroInvestor: In Focus
#

Mest lästa nyheter

  • 24 timmar
  • 48 timmar
  • 1 vecka
1
Enzymatica AB: Domstolsutslag lägger restriktioner på Enzymaticas förkylningsspray i Tyskland

Related stock quotes

Clean Motion AB 12,70 0,4% Aktiepriset ökar

Buy and sell signals

  • Trender
  • Pengamaskinen

Senaste nyheter


Upphovsrätt Euroinvestor A/S 2018  Disclaimer  |  Cookie- og privatlivspolitik  |  Persondatapolitik
Kursinformation levereras av Morningstar.
Alla kurser är fördröjda 15-20 minuter, enligt distributionsavtal fastställda av de olika börserna.
 
den 16 juli 2018 12:48:03
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20180712.1 - EUROWEB1 - 2018-07-16 12:48:03 - 2018-07-16 12:48:03 - 2 - Website: OKAY